31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Çanakkale’de CHP’den AK Parti’ye geçen tek belediye Gelibolu ilçesi oldu. 25 bin 352 seçmeni bulunan Gelibolu’da 20 bin 572 kişi oy kullandı. Bunları 19 bin 970’i geçerli sayılırken; AK Partili Ali Kamil Soyuak 7 bin 908, CHP’li Mustafa Özacar ise 7 bin 528 oy aldı.

Doktor Soyuak, seçimi kazanarak büyük bir sürprize imza atarken, üç dönemdir Gelibolu belediye başkanı olarak görev yapan Mustafa Özacar’ın dördüncü dönemine müsaade etmedi. Yeni başkan mazbatasını alıp, koltuğuna oturup görevine başladı.

Devir teslim törenine de katılmayan, seçimin kaybeden tarafı CHP’li Mustafa Özacar bir hata sonra sesliğini bozarak ilk açıklamasını yaptı. İlçe sakinlerine seslenen Özacar, “Değerli Gelibolulular; 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinde bizlere destek veren, vermeyen herkese sonsuz teşekkür ederim. Gelişen süreçlerde Gelibolu'muzun çıkarlarını korumak için alınan kararların takipçisi olacağımı bilmenizi ister, sevgi ve saygılarımı sunarım” cümlelerini kurdu.


Kaynak: Veysel Akın Salkın