İslam inancına göre, Cebrail Meleği aracılığıyla Peygamber Efendimiz Muhammed'e vahiy edilmeye başlandığı kabul edilen Kadir Gecesi, İslam aleminin en kutsal gecelerinden biridir. Tarihsel olarak Ramazan ayının 27. gününe denk gelen bu gece, Kuran'da "bin aydan daha hayırlı" olarak bahsedilir. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, başta Şehitler Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu.   İl genelindeki birçok camide vaazlar verildi, ibadetler yapılarak camilere gelen vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Çanakkale'deki Programlar ve Vaazlar
Mübarek gecede teravih namazı öncesi çeşitli programlar düzenlendi. Şehitler Camii, 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami, Arslanca Cami, Yahya Çavuş Cami, Kınalı Kuzular Cami ve Seyit Onbaşı Camileri'nde ilahiler, Kuran-ı Kerim tilavetleri ve duaların edildiği özel programlar düzenlendi. İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Şehitler Camii'nde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı ve mübarek gecenin önemine dair bilgiler verdi.

Camilerde İbadet ve Anlam Dolu Dualar
Çanakkale'deki camiler, Kadir Gecesi dolayısıyla ibadet ve dualarla dolup taştı. İlahilerin yükseldiği, Kuran-ı Kerim tilavetlerinin okunduğu bu özel gecede vatandaşlar, manevi anlamda derin bir huzur ve coşku yaşadılar. İlçe genelindeki camiler, bu mübarek gecede ibadet ve anlam dolu dualarla dolup taşarken, vatandaşlar da bu özel geceyi en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştılar.


Kaynak: Veysel Akın Salkın