31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde AK Parti’nin belediyesi koruduğu 5 yerden birisi Karabiga beldesi oldu. Geçmiş dönemin Belediye Başkanı Ahmet Elbi, tekrar aday olduğu seçimlerde güven tazeledi.

2 bin 740 seçmenin bulunduğu Karabiga’da 2 bin 458 seçmen sandığa giderek oy kullandı. Bunların 2 bin 401’i geçerli sayıldı. AK Partili Ahmet Elbi 1168 oy alarak kazanan isim oldu. CHP’li Semih Kırbaç’a sandıktan 1109 oy çıktı. İYİ Partili Şerif Tunçel ise 48 seçmenin tercihi oldu.

59 oy farkla güven tazeleyen Ahmet Elbi, Biga İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak ikinci dönem için görevine resmen başladı. Yaptığı açıklamada ise daha çok çalışacaklarını aktaran Elbi, “Seçimleri geride bıraktık. Halkımızın teveccühü ile göreve seçilmemizin ardından mazbatamızı aldık. Sonrasında da belediye binamızda çalışma arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Bu süreçte hep birlikte olduğumuz kıymetli yol arkadaşlarıma, değerli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Doğduğumuz, üzerimizde hakkı olan bu topraklara ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Senem Erdem İnal