31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Çanakkale’nin Biga ilçesinde belediye AK Parti’den CHP’ye geçti. 45 bin 250 seçmenin olduğu Biga da 37 bin 712 sandığa giderek oyunu kullandı. Bunlardan 36 bin 703’ü geçerli sayıldı.

Oyların 19 bin58’ini alan CHP’li Alper Şen ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Geçmiş dönemin başkanı AK Partili Bülent Erdoğan ise 13 bin 576 oyda kaldı. MHP’li Sıtkı Keçeci’ye sandıktan 1595 oy çıktı. 5 binden fazla oy farklıya Biga Belediyesi’nde CHP dönemini başlatan Alper Şen, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra, devir teslim töreniyle koltuğuna oturdu.

Belediye hizmet binasındaki devir teslim töreniyle Bülent Erdoğan’dan görevi alan Alper Şen, “Hemşerilerimizden aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Doğru işlere, hayır duası alacağımız hayırlı işlere vesile olmak istiyoruz. Bugörevi layıkıyla yerine getirebilmek için çalışmaya başlayacağız. 2019-2024 yılları süresince Biga’mıza hizmet eden Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a çalışmaları için teşekkür ediyoruz.  Biga'mız için yeni bir hizmet dönemi başlıyor. Değişimi gelişimi için güzel bir yola çıktık. Beş yıl boyunca halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için çok çalışacağız. Hızlı bir şekilde değişimi hissettireceğiz. Çok çalışacağız, bugün itibariyle yetki, sorumluluk ben ve arkadaşlarımızdadır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Alper Şen daha sonra makamına çıkarak alkışlar eşliğinde koltuğuna oturdu. Devir teslim töreninde CHP Çanakkale Milletvekilleri İsme Güneşhan ve Özür Ceylan ile CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve çok sayıda partili katıldı.


Kaynak: Veysel Akın Salkın