Lapsekispor Judo öğretmeni Gökay Yıldız” Lapsekispor judo takımını kuralı daha 8 ay kadar oldu ve bu kısa zamanda bir sporcumuz Türkiye 3.sü oldu bizleri sevindiren yönü ise judo kursuna başlayan öğrencilerimizin aynı zamanda okullarındaki derslerinde de olumlu etkisi olduğu. Biz kurslarımızda öğrencilerimize ilk önce sevgiyi, saygıyı, ahlakı, büyüklere karşı nasıl davranmak gerektiğini öğretmek ilk hedefimiz bu anlamda da oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Judo kurslarımıza 5 yaşından 14 yaşına kadar öğrencilerimiz var. Çocuklarımız yaz aylarında her anlamda bir başka eğitim öğretim veriyoruz kendimize göre ayrıca çocuklarımıza bazı aktiviteler de yapıyoruz deniz, piknik gibi bir takım etkinliklerde yapıyoruz bu yüzden çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor. Yaz kursumuza 10 öğrenciyle başladık şimdi ise sayımız 25’leri buldu bizlere destek veren özellikle belediye başkanı Eyüp Yılmaz’ a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
28 kiloda Türkiye 3. Sü olan 11 yaşında ki İlayda Tüzün “ İki yıldır judo sporuyla uğraşıyorum bu yıl Türkiye 3.sü oldum çok mutluyum judoya başladığımda okulda derslerimde oldukça değişiklikler oldu bana judo çok şey öğretti enerjimi atıyorum Türkiye’de 3. Olduğum için çok mutluyum hedefim Türkiye şampiyonluğu” dedi.
 
Lapsekispor başkan vekili Halil Özer” Biz sporun her dalında çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz futbol takımımız geçtiğimiz yıl 1. Amatör kümde şampiyon olarak süper amatör kümeye yükseldi bu yıl da oldukça başarılı bir sezon geçirdi, Yaz spor okulumuzda ise 6 – 12 yaş arası 100’den fazla çocuğumuz var Nisan ayında kurulan judo takımımızda bir öğrencimiz ise Türkiye 3.sü oldu ilçemize madalya getirdi küçük kardeşimiz Lapsekispor her dalda başarılı” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi