18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü olması münasebetiyle Çan Osman Efendi Mahallesi Muhammed Camii’nde aziz şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i şerif okutuldu. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında yapılan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
İlçenin çeşitli camilerinde görev yapan imam ve müezzinler, şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okudu. Mevlid-i Şerif programına Çan Müftüsü Hüseyin İlbay Çanakkale savaşları ve şehitlik üzerine 30 dakika vaaz verdi. Son duayı emekli müdür Ahmet Kocabaş yaptırdı. Keşkek ile ayran ikramı Yılmaz kıraathanesinde verildi.
 
Mevlid-i Şerif programından sonra yaptığı kısa konuşmada Osman Efendi mahalle Muhtarı Halil Keskiner:“ 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerimiz olarak Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okuttuk. Çan halkına büyük katılımları için ilçemizin değerli hocalarına da programa katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyoruz. Vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna, millet uğruna, devlet uğruna gözlerini kırpmadan şahadete yürüyen tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve dualarımız ile anıyoruz” dedi.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT