7 Ocak’ta Jülide İskenderoğlu’nun başkan adayı ilan edilmesiyle birlikte seçim temposuna giren Ayhan Gider, aynı gün içerisinde 4 ilçede adaylarla birlikte çalışma yürütüyor.

Cumhur İttifakı’nın Çanakkale’deki tek milletvekili olan AK Partili Ayhan Gider, yeniden milletvekili seçilmesinin gecesinde yaptığı açıklamayla, teşkilatlara yerel seçimi işaret etmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ara verdiği yaz aylarında, vaktinin tamamını Çanakkale’de geçiren Gider, ilçe ilçe temaslarda bulunarak hem milletvekilliği görevini yerini getirdi hem de teşkilatların yerel seçime hazırlanması için çaba gösterdi. 7 Ocak’ta Çanakkale Belediye Başkan Adaylığı için Jülide İskenderoğlu’nun adının ilan edilmesiyle tam anlamıyla seçim temposuna giren Gider, ilçe teşkilatlarıyla birlikte 83 günü aşkın bir sürede 200’e yakın program yaptı. Aynı gün içerisinde ortalama 4 ilçede seçim çalışması yürüten Ayhan Gider, adaylarla birlikte ortak yapılan programların dışında, gittiği bölgedeki kanaat önderleriyle de özel olarak görüşerek, adayları için destek istedi. Seçime birkaç gün kala adeta vitesi yükselten Gider’in, özellikle AK Parti’ye yeni belediyeler kazandırmak için büyük bir çaba sarf ettiği öğrenildi.

ADAY ADAYLARINI BİRLEŞTİRDİ

Ayvacık ve Çan gibi çok sayıda aday adayının yer aldığı bölgelerde, küslüklerin önüne geçmek için tüm aday adaylarını yanına alan Gider, herkesi adaylar etrafında birleştirerek sürece başladı. Aday adaylarının da sahaya inmesiyle birlikte tempo yükselirken, Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku gibi isimlerin de Gider’le birlikte sahaya inmesi, AK Parti’de güç birliğinin işareti olarak görüldü.


 


Kaynak: Haber Merkezi