Arıcan, Çanakkale eğitim camiasında ve halk arasında sevilen ve saygı duyulan bir isim olarak biliniyor. Kendi adaylığını açıklarken, "Partilerin değil Çanakkale'nin kalkınması için çalışmalar yapacağım" dedi.

Projeler ve Çalışma Alanları
Ergin Arıcan, seçilmesi halinde öncelikli olarak Kepez Balıkçı Barınağı, Kepez ve çevre köylerin su sorunları, Çanakkule, Taşımalı Eğitimdeki sorunlar, İlçe otobüslerinin şehir içi güzergah sorunu, Yatay ve dikey deniz ulaşımı, sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılabilir projeleri gündeme taşıyacağını ifade etti. Engin Arıcan açıklamalarının devamında şunlarıda söyledi:

“2024 yerel seçimlerinde Çanakkale Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Bağımsız Adayı oldum. Neden oldum. Zira siyasette liyakatislik artarken son dönemde bir de nepotizm çıktı. Dayatma adaylar, son dakikada belirlenen adaylar siyasetin düzeyini çok düşürdü. Partiler aday başvurularında aday adaylarına sormadılar neden aday olmak istiyorsunuz, vizyonunuz ne? misyonumuz ne? diye.  Ben bunlarla mücadele etmek için tepkimi göstermek için aday oldum. Sokaktaki halkın bir anlamda sesi oldum. Dayatma adaylara illaki bir partiye oy vermek zorunda değiliz. İl Genel Meclisi'nde denge olacağım. Partilerin değil Çanakkale'nin kalkınması için çalışmalar yapacağım.  Çanakkale'de pek çok iş var, il genel meclisinin yapacağı, bunları gündeme taşıyacağım ve mücadele edeceğim.”

 


Kaynak: Veysel Akın Salkın