Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK iş birliği ile yerli ve millî imkânlarla geliştirilmiş yeni nesil e-posta sistemini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.
Geliştirilen e-posta sisteminin okul ve Bakanlık kurumlarının ihtiyacı olan yeni nesil e-posta ihtiyacına cevap vermesi, mobil kullanım özellikleri ile iş hayatında da kullanıcılarına avantajlar sağlaması hedefleniyor.
Diğer e-posta sistemlerinde tercih sebebi olan özelliklerin tek bir platformda toplandığı yeni nesil MEB e-posta sistemi ile en az 100 bin okul ve eğitim kurumunun anlık e-posta sistemini aktif olarak kullanabilmesi amaçlanıyor.
MEB e-posta sistemi, 5 Nisan'da kullanıcısıyla buluşuyor
Söz konusu okul ve eğitim kurumlarının kullanacağı, MEB ve TUBİTAK iş birliği çerçevesinde geliştirilen yeni nesil kurumsal MEB e-posta sisteminin 5 Nisan 2024 tarihinde hizmete alınması planlanıyor.
Uluslararası standartlar tabanında geliştirilen sistem, kullanıcısına bağımsız olarak hizmet verebiliyor. İki faktörlü kimlik doğrulama ile güvenli erişimi mümkün kılan sistemin MEBBİS ile tam uyumu bulunuyor. Sisteme, kurumların isteklerine göre yeni yetenekler kazandırılabilirken takvim kayıtlarının yönetimi ve mail gruplarını kontrol etme desteği de sağlanabiliyor.
Sistemin ayrıca yerli ve millî imkânlarla geliştirilmiş Millî İşletim Sistemi (PARDUS), Millî Akıllı Kart (AKİS), Millî Donanım Güvenlik Modülü (DİRAK), Millî Sertifika Makamı, Zaman Damgası (MA3 SM) ve Millî Bulut Depolama Servisi (SAFİR DEPO) gibi diğer TÜBİTAK ürünleri ile entegrasyonu da bulunacak.
Kaynak: Millî Eğitim Bakanlığı


Kaynak: Haber Merkezi