Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde engelli bireylerin ve ailelerin sosyalleşmesi ve birlikte kaynaşmalarına adına gerçekleştirilen piknik organizasyonuna; Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muammer Uslu, Çanakkale Gençlik Merkezi Müdürü Bora Kaslı ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, AK Parti il Başkanı Yeşim Karadağ AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan Bir Dokunuş Bin Düş Dernek Başkanı Şerife Yıldız'ın yanı sıra engelli gençler ve aileleri katıldı.
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Şerife Yıldız, "Dernek olarak engelli kardeşlerimizin yaz tatilinde evlerinden çıkarak fiziksel, sosyal, sanatsal ve rekreatif etkinliklerle onların sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla bu çalışmaları organize ediyoruz. Bugün piknik organizasyonumuza da yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılara Teşekkür ederim" dedi.
AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydogan ise, "Hayatin her alanında zorluklarla karşılaşan engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin sosyal ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu zamana kadar her daim yanlarında bulunduk. Bundan sonra da toplumsal Duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün ve yenilikçi projelerle Çanakkale'mize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara yönelik çeşitli ikramlarda bulunuldu. Engelli gençler, gönüllülerle birlikte sportif oyunlarla eğlenceli ve hoşça vakit geçirirken, aileler de birlikte sohbet etme ve yeni dostlar kazanma imkanı buldular.


Kaynak: İHA