Ziyaretinin ilk durağı, Çanakkale Valiliği oldu. Vali İlhami Aktaş tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, valilik şeref defterini imzaladı. Bu anlamlı ziyaret sırasında Vali Aktaş, Bakan Yumaklı'ya 57. Alay Sancağı'nı takdim etti.

Basına kapalı gerçekleşen valilik ziyaretinin ardından, Bakan Yumaklı, Çanakkale'nin İskele Meydanı'ndaki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Programı kapsamında 'Yeşil Vatan Eğitim TIR'ını ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Bakan Yumaklı, genç nesillerin doğaya duyarlılığını artırmak için önemli mesajlar verdi. Ayrıca fidan dağıtımı gerçekleştirdi, çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına katkı sağladı.

Yeşil Vatan Eğitim TIR'ı Ziyareti ve Fidan Dağıtımı
Eğitim TIR'ında gerçekleşen etkinliklerin ardından, Bakan Yumaklı, resim sergisini gezerek genç sanatçıların eserlerini inceledi. Bu etkinlikte çocukların doğaya ve çevreye yönelik duyarlılıklarını artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklere destek verdi. Vali İlhami Aktaş, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve diğer önemli isimlerin eşlik ettiği bu program, çevre bilincinin toplumda daha da yaygınlaşmasına katkı sağladı. 


Kaynak: Coşkun Balcı