2009 yerel seçimlerinde CHP’den adaylığını koyarak seçilen, daha sonra 2014 ve 2019 yılında da halkın takdiri ile üç dönemdir; Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan zeytin ağaçlarının süslediği, dünyanın en fazla oksijen yoğunluğu bulunan yerlerinden birisi olan, antik yerleşim yerleri, şelalesi, tertemiz denizi Ege’nin başladığı yer; Küçükkuyu’da belediye başkanlığı yapan Cengiz Balkan görevinin sonuna geldi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için adaylığını koymayan Balkan, görevi devretmeye hazırlandığı günlerde belediyenin maddi durumuna ilişkin açıklama yaparak; borç ile devraldıkları belediyenin borçsuz olduğunu ifade etti.

Balkan yaptığı bilgilendirmede Küçükkuyululara seslenerek şu ifadelere yer verdi; “Göreve geldiğimiz ilk günden beri şeffaf ve hesap verebilir belediye anlayışını benimsedik. Bu anlayışın gereği olarak sizlerin bana ve ekip arkadaşlarıma vermiş olduğunuz görev yetkisinin sona ermesine yaklaştığımız bu dönemde belediyemizin maddi durumu hakkında sizlere bilgi vermek isterim.

2009 yılında belediyemizi o günün döviz kuru ile yaklaşık 4 milyon dolar borç ile devraldık. Aradan geçen 15 yılda sizlerin de bildiği hizmetlerimiz sonucunda mevcut durumda belediyemizin hiçbir kuruma, şahsa, personele ve esnafa vadesi geçmiş borcu bulunmamaktadır. Mevcut nakit varlığını toplamda 7.26 Milyon TL'dir. Mevcut alacaklı olduğu tutar ise 21.3 Milyon TL'dir.”


Kaynak: Veysel Akın Salkın