31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için artık son dönemece girildi. 22 yıldır Çanakkale Belediye başkanlığı görevini yürüten Ülgür Gökhan, aldığı karar neticesinde bu seçimlerde aday olmadı. Doğal olarak başkanlığı seçimin ardından devredecek olan Gökhan, 22 yıllık serüvenini 23 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek; ‘Veda Değil Vefa Buluşması’ ile kentlilere, belgesel gösteriminde anlatacak. Etkinlik için Çanakkale Belediyesi sosyal medya hesaplarında yapılan duyuruda, tüm kentliler buluşmaya davet edildi.

Yapılan açıklamada ise “Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın 22 yıllık görev süresinde hayata geçirdiği önemli hizmetleri ve şehrin çehresini değiştiren yatırımları dört dönem boyunca kendisine bu gururu yaşatan Çanakkale halkıyla paylaşacağı ve aynı zamanda Sayın Başkan’ın bir şehre adanmışlık öyküsünü anlattığı belgeselin gösterileceği ‘Veda Değil Vefa Buluşması’na tüm kentlilerimiz davetlidir” ifadelerine yer verildi.

1999 yılı yerel seçimlerinde CHP’den belediye meclis üyesi seçilen Ülgür Gökhan, 2002 yılında dönemin belediye başkanı İsmail Özay’ın milletvekilliği için istifa etmesiyle boşalan belediye başkanlığı görevine meclis üyelerinin oylarıyla seçildi. 2004, 2009, 2014 ve 2019 yıllarında da partisinin adayı olarak çıktığı seçimleri kazanarak 22 yıldır Çanakkale Belediye Başkanlığını yürütüyordu.


Kaynak: Ersan Küçükkuru