Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19-25 Mart tarihlerini kapsayan haftalık hava tahminlerini kısa bir süre önce yayınladı. Buna göre, genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor.

Tahminlerde haritayla birlikte yer verilen görselde, Çanakkale’nin doğusunda kar yağışları simgesine yer verildi. 20 Mart Çarşamba günü, Çanakkale merkezinde sağanak yağış beklenirken, kentin doğu ilçeleri olan Çan, Biga, Yenice için karla karışık yağmur tahminleri yapıldı.

21 Mart Perşembe ise yine Çanakkale’nin doğusunda harita üzerinde yer alan yağış simgesine ‘kar’ olarak yer verilmesi dikkat çekti. 22 Mart Perşembe ise aynı bölge için yağmur tahmini yapıldı.

 Bu doğrultuda Çanakkale’nin doğusunda içinde bulunduğumuz haftanın Çarşamba ve Perşembe günleri, yaşanacak sıcaklık düşüşüyle birlikte kar yağışları bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde yağışların daha önce de olduğu gibi beyaza bürünme ihtimali yüksek.


Kaynak: Veysel Akın Salkın