Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okulların katkısı ile gerçekleştirdiği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı kapsamında Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Destanı’ tiyatro oyununu sahneledi. Gösteriye katılanlar, Çanakkale Ruhu'nu bir kez daha yaşama şansı buldu.
Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale Cephesi'nde kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerin destanını anlatan tiyatro oyunu, öğrenciler tarafından sahnelendi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu ile gerçekleşen etkinlikte Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, tarihi olayları sahneye taşıyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Vali İlhami Aktaş, Eşi Songül Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, il müdürleri, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler yer aldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve ‘Cumhuriyetin 100. Yılı'nda Anadolu'dan Çanakkale'ye’ konulu video gösterimi ile devam etti.

Öğrencilerin Performansı Alkışlandı
Video gösteriminin ardından Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Destanı’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. 75 öğrenci ve öğretmenlerinin sahnelediği tiyatro, Çanakkale Cephesi'nde yaşananları canlandırarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Gösterinin ardından öğrencilerin geometrik gösterisi ve tarihleri anlatan performansı da ayakta alkışlandı. Programda ayrıca, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Benim Gözümden Gelibolu Tarihi Alanı’ konulu gezi yazısı yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali İlhami Aktaş tarafından ödülleri verildi. 


Kaynak: Veysel Akın Salkın