O gün belediye binasının camından yaptığı konuşmada Lapsekililer ve Çanakkalelilere Boğaz Köprüsü müjdesini vermişti. İşte tam iki yıl sonra 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelleri atılacak.

O konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lapseki’de bir eve konuk olmuştu. Bu ev şuan Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın baba ocağıydı. Eşi emine Erdoğan ve dönemim Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Binali Yıldırım ile konuk olmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Turan’ın babası Sadettin Turan ile annesi Sebahat Turan’ın evlerine. Sofralarına oturup yemeklerini yiyerek, çayını yudumlayarak iki saate yakın kaldıkları evde güzel sohbetlerini dinledi Turan ailesinin. İşte bu ziyaretin ardından, o dönemde İstanbul Milletvekili olan Bülent Turan’ın aynı yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Çanakkale’den milletvekili adayı olacağı konuşulmaya başlanmış ve öyle de olmuştu.  

Tam iki yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, o günlerde sözünü verdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini atmak için gelecek Lapseki ilçesine. Bülent Turan’ın babası Sadettin bey ile annesi Sebahat hanımın da bu özel günde orada olması bekleniyor.



 ‘Tarihe tanıklık eden şehrimize köprü çok yakışacak’
İki yıl önce baba ocağında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugünün Başbakanı Bülent Turan’ı ağırlayan, kendisi de AK Parti Grup Başkanvekili olan Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Güçlü Türkiye’nin temeli Çanakkale’de atılacağını belirten Turan, bu yıl 18 Mart’ın ayrı bir önem daha kazanacağını ifade ederek, “Bölgesel güç olma yolunda ilerleyen, dış ülkelerin kontrol altında tutmaya çalıştığı ülkemizin dünya düzeninde güçlenmesinin temelleri atılacak. Köprümüz 2 bin 23 metre orta açıklıkta olacak. Bakıldığı zaman iki köprü gibi gözükse de aslında tek bir köprü yapısında olacak. İnşa edilecek olan köprü ilimizin ulaşım sorununu çözmenin yanı sıra aynı zamanda ticaret ve sanayi alanına da katkı sağlayacaktır. Her zaman şu ifadeyi dile getirmekten çekinmeyeceğiz; ‘Tarihe tanıklık eden şehrimize köprü çok yakışacak’. Bizler dün de ifade ettiğimiz gibi köprü yapmak basit önemli olan gönüllere köprü yapmak ve bu doğrultuda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şimdiden köprümüz Çanakkale’mize hayırlı olsun. 18 Mart günü tem hemşerilerimizi tören alanında büyük bir coşkuyla görmek istiyoruz” dedi.

Haber: Ercan ÖZÇETİN