Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığı, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi arasında başlatılan ortak protokolün ilk projesi olan Domates Güvesi “TUTA” zararlısı ile mücadelesinin dördüncü durağı Gökçalı Köyü oldu.
 
Üreticilerin yoğun ilgilisiyle geçen toplantıda “TUTA” ile mücadele ile ilgili sunumlar yapan Uzmanlar, ayrıca mücadele ile ilgili tuzakları da üreticilere tanıttı. Geç saatlere kadar süren toplantıda üreticilerin nasıl yol izleyecekleri ve uygulayacakları teknikler hakkında bilgiler verildi. Uzmanlar, üreticilerin sorularına da cevap verip, yapılan yanlışların tespitini yaparak doğrusuyla üreticilere anlattı.
 
Toplantıya, Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, İl Müdürü Erdem Karadağ, ,İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çiçek, ÇOMÜ Ziraat Fakültesinden Akademisyen Dr. Burak Polat, Ziraat Odası Meclis Üyeleri Engin Kandemir, Necmi Mutlu, Cahit Toprakkarıştıran, Alaattin Sürücü, Şener Akçay, İl Şube Müdürleri ve Personelleri, Ziraat Odası Mühendisleri, Köy Muhtarları, Gökçalı ve çevre köylerden gelen çok sayıda üretici katıldı. Toplantının ilerleyen saatlerinde Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş da katıldı.