Törene Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman,  İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, askerler, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Gelibolu Yarımadası'ndan alınan deniz suyu ve toprak ile Türk Bayrağı, Milli Atlet Çınar Ergun ve Şimal Alkan tarafından Vali Aktaş'a teslim edildi. Vali İlhami Aktaş, kutsal emanetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim etmek üzere Milli Atlet Mehmet Serbes ve Nilhan Akaman'a devretti.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü halk oyunları ekibi, renkli kıyafetleri ve enerjik danslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Halk oyunları ekibinin performansının ardından, tarihin en önemli müzik gruplarından biri olan Mehteran Takımı sahne aldı ve geleneksel marşlarıyla törene ayrı bir anlam kattı. Kale-i Sultaniye (Çimenlik Kalesi) önündeki törenin ardından, protokol üyeleri ve öğrenciler, yine tarih kokan mehteran marşları eşliğinde Valilik önüne kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca, Çanakkale'nin bağımsızlık ve kahramanlık destanlarına olan vurgu, her adımda hissedildi.

18 Mart Haftası boyunca, Çanakkale'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, Çanakkale ruhunu ve kahramanlığı yaşatmak adına önemli bir fırsat sunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlam ve önemi bir kez daha vurgulanacak.

 


Kaynak: Coşkun Balcı