Burak Kunt, projelerini ve belediye meclis üyelerini açıklama için bir tanıtım toplantı gerçekleştirdi. Özel bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Kepez Belediye Başkanı Adayı Didem Güner, Eceabat Belediye Başkanı Fercan Kodak, esnaf sanatkarlar odası başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Kunt, eşi ve oğluyla birlikte salona gelerek partililerle tek tek tokalaştı. Toplantı, büyük bir coşku ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz gerçekleştirdi. Uz, Kunt'un projelerini ve hedeflerini anlatarak seçmenlere hitap etti. Salonu dolduran katılımcılara seslenen ve önceki seçimde  yaşanan oy oranlarına değinen Uz,“Başkanlarımı görünce kalbimiz bir başka akıyor diye. Çünkü Çanakkale burada demektir. Esnaf Odaları Başkanı burada, esnaf burada. Berberler, marangozlar, terzilerin hepsi başkanların burada. Bizim ilçe başkanlarımız burada ama en önemlisi hanımefendiler ve gençler olarak bu bir inançlığın tablosu.  günü programlar olur. Herkesin bir programı olur ama sayın Burak Kunt'a genç dinamik belediye başkanı adayına ve kadrosuna bir inanç var ki bu salonu doldurdunuz” dedi. 

''İki Kutuplu Sistemde Dayattığı Adaylara Mecbur Değilsiniz'' 
Çanakkaleli seçmene üçüncü bir seçenek sunduklarını değinen İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, başkanlık yarışının İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçtiğini değinerek şunları söyledi: “Çanakkale 'de bir önceki genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'yle ittifak yapmıştık. Malum o dönemdeki ittifak oylarına baktığımızda, Çanakkale 'de belediye daha önceki genel seçimlerde yüzde otuz dört almış Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Ve akabinde de yerel seçimle birlikte ittifaka girdiğimiz,   yani bir tarafında Cumhur İttifakı bir tarafında Millet İttifakı olarak iki partinin düzenli sistemde Yüzde 60 bir oyla başkanı seçmiştik. Yani 34’ün geri kalan oyu İYİ Parti'nin oyu demektir. Yani bu da anlaşılıyor ki bugün itibariyle son genel seçimde de hatırlayacağınız üzere,   belediyede verilecek merkez oyları, 7 mahallemizin oyuyla toplandığında İYİ Parti bir milletvekili çıkarmakla beraber Çanakkale 'de ikinci parti konumuna geldi. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin birinci, İYİ Parti'nin ikinci olduğu ve üçüncülüğü de AK Parti'nin  neticede ve ikiden bir vekile düştüğü bir Çanakkale’miz var. Bunu niye anlatıyorum? Çünkü Çanakkale'de biz üçüncü bir yol alternatifi sunarak, halka bir şık daha tercih koyarak dedik ki ‘Arkadaşlar siz partilerimizin iki kutuplu sistemde dayattığı adaylara mecbur değilsiniz. Biz de size bir seçenek sunuyoruz takdir sizin’ dedik. Ve biz en doğrusunu yaptığımızı bugün bu salonda görüyorum” 

Yarış Muharrem Erkek ve  Burak Kunt Arasında  
İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz “Çanakkale 'nin evladı, esnaf kardeşimiz kendi işinde başarılı. Türkiye'de iki defa kendi işinde en çok cirosunu arttıran, en başarılı seçilen şirketin de sahibi. Yani evinin önünü düzgün süpüren, kendi işini düzgün yapan, Çanakkale 'yi de her türlü hizmeti düzgün yapabileceğine inandığımız bir kardeşimizle yol yürüdük. Sayın genel başkanımız dahil olmak üzere tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, hepimizin ortak kanaatiyle kenetlenerek bir yola yola çıktık. Ve çok da güzel bir meclisle karşımıza geldi. Birbirinden kıymetli, değerli meclis üyelerimizi de birazdan sizlere başkan adayını takip edecek. Ve doğru olanı yaptık ve üçüncü bir şık ortaya koyduk. Şimdi bu seçimde bundan mütevelli artık ikili bir sistemle yarış olacak. Çünkü araya girmiş ve Çanakkale 'de ikinciliğe oturmuş bir İYİ Parti var. Bu seçim görülüyor ki  Cumhuriyet Halk Parti'nin adayı Muharrem Ertek ve  İYİ Parti'nin  adayı Burak  Kurt’un arasında bir seçimle karşı karşıyayız” dedi. 

''Genel Seçimde Sizlere Bir Söz Verdim''
Çanakkale halkına bir sözü olduğunu dile getiren İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale'yi bir adım daha ileriye götürmenin cabası içerisinde olacağını belirterek, “Yerel seçimin atmosferi her zaman farklıdır. Bu seçimde Çanakkale 'yi bir adım daha nasıl ileriye götürür? Kim götürebilir? Bununla ilgili projeleri nelerdir? Bununla ilgili liyakatı nedir? Kadrosu nedir? Bu şehrin hizmetkarı olmaya hazırla. Hizmetkarını bilerek kullanıyorum. Çünkü Artık bu şehre hizmet edilmesi gerektiği için bu cevabı kullanıyorum. Ve bu şehre canı gönülden hizmet edeceğinden çok emin olduğum bir kadro var. Neden böyle söylüyoruz? Biz kurmadan altı yılı tamamlamış bir partiyiz. Ama genel seçimde sizlere bir söz verdim. Dedi ki eğer bizi layık görürseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün meclisine bir Çanakkale li evladınızı taşırsanız size söz veriyorum dedim, en çalışkan milletvekili olacağım” dedi.

''107 Gündür Sokaklardayız''
İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz’un ardından konuşma yapan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ise şunları söyledi:
“Buradan tam 120 gün önce   bu salonda Çanakkale için bir umudu adım attık hep birlikte. Bu mücadeleye, bu noktaya getireceğimize inanmayanlar elbet ağırdı. Ama biz inandık. İki kutuplu siyasi hayattır, siyasi hayatın da yapmalarından sıkılan vatandaşımıza inandık. Çanakkale Belediye Başkanlığı makamının siyasi bir makam olmadığını, hizmetin kavgasının yapılması gereken bir makam olduğunu söyledik. Ve Çanakkalelilere dedik ki  ‘Kıymetli hemşehrilerim hiçbiriniz mecbur değilsiniz’  dedik. Adaylığımızın ilk günü 24 Kasım'da parti rozetimizi çıkardık. Dedik ki ‘Biz artık Çanakkale 'nin belediye başkan adayıyız’ dedik. Sadece Çanakkale 'nin sorunlarından bahsettik, kavga etmedik, çalıştık çabaladık. 107 gündür sokaklardayız. Çanakkale'nin kronik Gerçek anlamda bahseden çözüm üreten tek ekip biziz.

''Artık Ceket Siyaseti Bitecek''
Çanakkale'nin vizyonuna değer katacak fikirlerinin olduğuna değinen Burak Kunt, önemli olanın Çanakkale'nin sorunlarını çözmek olduğunu değinerek, “Bugün  geldiğimiz noktada o bize inanmayanlara inat diyoruz ki’ biz artık vatandaşın dibindeyiz, kahvedeyiz, dost meclislerindeyiz, akşam sohbetlerindeyiz. Biz artık Çanakkalelilerimizin gönlündeyiz. Artık bu kayıkçı kavgası bitecek. Artık ceket siyaseti bitecek. Artık üreten çalışmak isteyen kazanacak. Biz artık diyoruz ki siyaset, beylik, proje zamanı . İlginç bir şey söylüyorum. Genelde   belediye başkan adayları sürekli size mimari projeler gösterirler. Böyle yapacağız, şöyle yapacağız derler. Bugün sunumun içinde bunların hiçbirini görmeyeceksiniz. Çünkü biz bir tane mimarımızın hayal ettiği bir şeyden bahsetmiyoruz. Biz Çanakkale'nin umudundan, Çanakkale 'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinden bahsetmek istiyoruz. O yüzden bizim için önemli olan fikirdir. Ve bugün biz size fikrimizi, vizyonumuzu en sonunda da ilkelerimizi anlatacağız” dedi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, konuşmasının ardından  projelerini tanıtmaya geçti. Kunt, düzenlediği tanıtım toplantısında, Ulaşımdan çöp toplanmasına, gençlerden yaşlılara kadar her kesimi hedefleyen modern projelerini detaylı bir şekilde açıkladı. Kunt'un tanıtım toplantısında vurguladığı projeler arasında, ulaşımın modernize edilmesi, çöp toplama ve geri dönüşümün daha etkin hale getirilmesi, gençler için sosyal ve kültürel alanların artırılması gibi konular yer aldı. Yaklaşık iki saat süren proje tanıtım toplantısının ardından İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis üyesi adaylarını tek tek anons ederek tanıttı. 
 


Kaynak: Coşkun Balcı