Çan Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Çan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen “Çanakkale Geçilmez” adlı gece büyük ilgi gördü.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan “Çanakkale Geçilmez” adlı gecede Çanakkale Savaşları başta olmak üzere tüm şehitlerin ruhunu Kuran-ı Kerim okundu ve dua yapıldı. Daha sonra Çan ve Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanları birer konuşma gerçekleştirdi.
 
Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Meydan tarafından Çanakkale Savaşları sunum eşliğinde anlatıldı. Daha sonra sahneye çıkan ülkücü gençler sırayla şiirlerini okuyarak izleyicilerden büyük alkış aldılar.
 
Okunan şiirlerin ardından ülkücü gençlerin oynadığı tiyatro gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gösterinin ardından ekibe Çan’da bu geceyi düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Daha sonra sahneye Manisa Büyük Şehir Mehteran ekibi alarak çeşitli marşlarla ülkü ocak gençleri ve salonu coşturdu. Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Mehteran ‘Türkiyem’ şarkısını birlikte söyleyen ülkücüler, zaman zaman sloganlar attı. Etkinlik gecenin geç saatlerinde sona erdi.
 
Programa Çanakkale MHP İl Başkan Hakan Pınar, Çan MHP ilçe başkanı Orhan Sarıoğlu, Çan AK Parti ilçe başkanı Murat Okan, Çan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Birsen Dirlik, Çan CHP ilçe Başkanı Ümran Aydın,  Çan Sivil Toplum Oda Başkanları Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Birer, Çan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Ceylan, Biga, Bayramiç ve Çanakkale’den ülkücü gençler katıldılar.
 
Fehmi Şenyiğit