Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı:“ UNESCO nezdinde bu konuda bir girişim başlatıldı. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Truva’nın bütün beşerileriyle, dolayısıyla Truva üzerinden bölgenin arkeolojik birikimlerinin, zenginliklerinin ve hikayelerinin o ebedi insani hikayelerinin tanıtılması bilinmesi için 2018 yılı Toria Yılı olarak düzenlemek istiyoruz inşallah. Dolayısıyla şimdiden her birinize, 2018’de aynı zamanda Troia’ya dolayısıyla Türkiye’ye davet ediyoruz” dedi. 
 
ITB Fuarı için Almanya’da bulunan ÇATOD Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, Bakan Avcı’nın Troia yılını açıklamasının ardından gazetemize sıcağı sıcağına değerlendirmede bulunarak, 2018 Troia yılının ülkemiz ve bölgemiz turizminin eski güçlü günlerine dönmesinde çok önemli bir fırsat ve katkıyı sunacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Troia Yılı hayırlı olsun 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya’da gerçekleşen Dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) yaptığı açıklamalarda 2018’i Troia Yılı olarak ilan etti.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) önderliğinde başlatılan ‘2018 Troia Yılı Olsun’ çağrısı olumlu gelişmeyle sonuçlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, fuardaki basın toplantısında Çanakkale’nin de merakla beklediği müjdeyi verdi. 2018’i Çanakkale Troia Yılı olarak, gündeme getirdiklerini aktaran Bakan Avvcı, “UNESCO nezdinde bu konuda bir girişim başlatıldı. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Truva’nın bütün beşerileriyle, dolayısıyla Truva üzerinden bölgenin arkeolojik birikimlerinin, zenginliklerinin ve hikayelerinin o ebedi insani hikayelerinin tanıtılması bilinmesi için 2018 yılı Toria Yılı olarak düzenlemek istiyoruz inşallah. Dolayısıyla şimdiden her birinize, 2018’de aynı zamanda Troia’ya dolayısıyla Türkiye’ye davet ediyoruz” dedi. 
 
Bu söylem, Bakan Avcı ile birlikte Berlin Fuarı’nda bulunan özellikle projenin mimarları olan Çanakkale Turistik Otelciler Derneği  (ÇATOD ) Genel Sekreteri  ÇTSO Meclis Üyesi Armağan Aydeğer ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez BYK Genel Sekreteri,  ÇTSO Meclis Üyesi Ahmet Çelik ve ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ve İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz’da büyük sevinç yarattı.
 
ITB Fuarı için Almanya’da bulunan ÇATOD Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, Bakan Avcı’nın Troia yılına açıklamasının ardından gazetemize sıcağı sıcağına değerlendirmede bulundu. Aydeğer:“ 2018 Troia Yılını Ülkemiz ve bölgemiz Turizminin eski güçlü günlerine dönmesinde çok önemli bir fırsat ve katkıyı sunacağına inanıyoruz” dedi.                       
 
2018 Troia Yılının ileriki yıllarda Türkiye Turizminin gelişimimde çok önemli bir rol model olacağına da inandığının altını çizen Aydeğer: “2018 Troia Yılının ilanında Emeği olan, destek veren, katkı sağlayan liderlik eden tüm kurum, kuruluş, Çanakkale ve Türkiye sevdalılarına sonsuz teşekkür ediyorum. Troia dünyanın 7 kıtasında yüzlerce ülkesinde çok olumlu bilinen dünyanın en kıymetli kültürel miras alanlarının başında yer almaktadır. Bu nedenle bu çok güçlü Anadolu değeri, 2018 Troia Yılı ve destekleyen onlarca uluslararası etkinlik ile çok güçlü stratejik kültür ve turizm hamlesine dönüşeceğine inancımız tamdır. ÇTSO önderliğinde gerçekleşen 2018 Troia Yılı çalışmalarında  13 meslek kuruluşu ve derneğin destekleri, Çanakkale Valiliğimiz, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitemizin destek ve katkıları çok kıymetliydi. Özellikle sürecin Bakanlık nezdinde kabulü ve hızlı ilerleyişi, Ankara'daki liderliği ve çok önemli katkıları nedeniyle Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan'a özel teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT