Eski Belediye İş Merkezinde gerçekleşen açılışa, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Çakır, Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Ünal, Gümüşçay eski Belediye Başkanı Tamer Ergün, Belediye Meclis Üyesi Adil Can, Biga Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılışta konuşma yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Biga’mıza yeni bir işletmenin açılışını yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz işletmenin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
İşletme sahibi A.Kadir Baran; “ilçemizde yaklaşık 8 yıl Denizbank ve Anadolu bank Müdürlüğü yaptıktan sonra emekli oldum. Biga’ya kültürel ve Sosyal açıdan hizmet verebilmek için DK sanat evini kurmaya karar verdik. Müzik ve Halk dansları konusunda çocuklarımıza ve gençlerimize hatta bu ruhu içinde taşıyan gönül insanlarına hizmet ve eğitim vermek bu konuda deneyimli eğitmenler ile onlara yol açmak hedef ve ilkemiz olacaktır. Müzik ve Kültürün en güzel sosyal aktivitelerden biri olduğu ve ilçe halkımızın bu konuda ne denli duyarlı olduğunu biliyoruz. Bu amaçla haydi Biga Piyano, Keman, Gitar, Bağlama, Kaval, Ney ve Ritim kurslarında ne kadar becerikli olduğunu gösterebileceğiniz ve en iyi şekilde eğiteceğiniz merkezimize sizi bekliyoruz. Ayrıca konservatuar ve Güzel Sanatlar Lisesine hazırlamak isteyen çocuklarımız gelin hayallerinizi ve hedeflerinizi birlikte gerçekleştirelim” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi