Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Mart ayı birinci oturumunda gündem dışı söz alan MHP İl Genel Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, yaklaşan referandum süreci öncesi gerek siyasilerin gerek sosyal medyanı “vatan hainliği” yaftasına sığındığını belirtti. Gündem dışı konuşmada söz alan Özer, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çan ilçesinde gerçekleştirdiği Meclis toplantısına değinerek konuşmasına başladı. Özer:“  ÇTSO Meclis toplantısı geçtiğimiz ay Çan ilçesinde yapıldı. Meclis Başkanı Osman Okyay’ın öncülüğünde yapılan o toplantıda ÇTSO Yönetim Kurulu olarak bir rapor okundu. Bu raporda Çan’a kurulması düşünülen ve bizim İl Genel Meclisi olarak 2014 yılının Ekim ayında almış olduğumuz İl Özel İdaresi Ortak kararına istinaden bu organize sanayi bölgesinin yani İbrahim Bodur karma Organize Sanayi Bölgesinin, ÇTSO tarafından desteklendiğini, hayata geçirilmesi için ÇTSO’nun gayret göstereceğini ifade ettiler bu bizi çok mutlu etti” dedi.
 
“Birbirimizin tabutunun altına gireceğimiz insanlarla vatan hainliği gibi yaftalarla birbirimizi suçlamayız”
Referandum sürecine de değinen MHP Grup Başkanvekili Özer:“ Biliyorsunuz ki 16 Nisan’da Türk Milleti sandık başına gidecek. Fakat gerek siyasi partiler, gerek sosyal medyada bu o kadar kötü bir noktaya getirilme aşamasına geldi ki “Evet” oyu verenler “Hayır” oyu verenlerin gözünde vatan haini. “Hayır” oyu verenler “Evet” oyu verenlerin gözünde vatan haini noktasına getirildi. Ne yazık ki bu süreç Türk Milletinin mutluluğu ve huzuru noktasında doğru bir adım, doğru bir yönlendirme değil. Türkiye’de yaşayan bütün insanların aklının, fikrinin olduğu bir durumda bu insanlara vatan haini, benden olmayan vatan haini yaftasını yapıştırmak son derece kötü olur diye düşünüyorum. İnşallah bizlerde ilçelerimizde partilerimizin seçilmiş insanlarıyız, partilerimizin omuzlarımıza verdiği yükü yürüten insanlarız, inşallah bu konularda da bütün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte dikkatli davranırız. Özellikle Barışın Kenti dediğimiz Çanakkale’de her gün bir arada bulunduğumuz insanlarla, birbirimizin tabutunun altına gireceğimiz insanlarla vatan hainliği gibi yaftalarla birbirimizi suçlamayız” şeklinde konuştu.
 
Korkmaz’dan Rıdvan Dilmen örneği
MHP Grup Başkanvekili Cahit Özer’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, Rıdvan Dilmen’in yaşadığı örneği verdi. Korkmaz:“ Hatırlarsanız bu süreç başladığında bir kampanya başlatılmıştı. Eski futbolcu Rıdvan Dilmen bu ülkenin geleceği için “Evet” diyelim diye pas yapmıştı arkadaşlarına. Rıdvan Dilmen’in bu paylaşımın ardından sosyal medyada saldırılar gerçekleştirilmişti. Bu yapanda en azından referandumda “Evet” oyu kullanacak vatandaşlarımızdan ben böyle bir saldırı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta 16 Nisan’da referanduma gideceğiz. Hepimiz seçilmişler olarak vatandaşa, halkımıza anlatacağız en azından biz “Evet” cephesinde olarak neden “Evet” diyeceğimizi vatandaşlarımıza bir bir çıkıp anlatacağız” dedi.
 
Ne FETÖ’cüyüz, ne PKK’cıyız ne HDP’liyiz biz CHP’liyiz
Son olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Halil Behçet Erdal ise:“ Yenikapı ruhu düşüncesi devam etmiyor diye bazı siyasi parti liderleri, görevli devlet adamları her akşam şikayet ediyorlar. Başbakanımız CHP’nin “Hayır” oyu kullanacağını bunun yanında FETÖ’nün PKK’nın da “Hayır” oyu kullanacağını eşdeğer şekilde göstermeye çalışıyor. Milyonlarca üyesi olan, oy alan bir partinin,  hiç hak etmediği bir zamanda böyle bir Başbakanın hatta Cumhurbaşkanımızın aynı çizgide göstermesine şiddetle karşıyız. Bu Yenikapı düşüncesinin, birliğinin devam etmesine büyük bir engel sağlıyor. Biz ne FETÖ’cüyüz, ne PKK’cıyız ne HDP’liyiz hiç birinden değiliz biz CHP’liyiz. Onun için bu devleti kurduk. Bu partiyi devletten önce kurduk ve atacağımız adımı, söyleyeceğimiz sözü çok iyi biliriz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT