Tüm Türkiye'de 15 Temmuz askeri darbe kalkışması sonrası başlatılan FETÖ-PDY yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nde görevden almalar devam ediyor.
Konuya ilişkin olarak ÇOMÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:" 15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin meşru iktidarına ve milletimize yönelik silahlı kalkışma ve darbe girişimi gerçekleştirmiş FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda mevcut ciddi şüpheler üzerine haklarında açılacak soruşturmaların selameti açısından, 657 sayılı Yasa'nın 137. ve devamı maddeler gereği, Üniversitemizde görev yapan öğretim elemanları arasından; 13 profesör, 36 doçent, 68 yardımcı doçent, 39 öğretim görevlisi, 29 araştırma görevlisi, 17 okutman, 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı ve 1 uzman olmak üzere toplam 204 öğretim elemanı görevden uzaklaştırılmışlardır.
Yine FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda mevcut ciddi şüpheler üzerine haklarında açılacak soruşturmaların selameti açısından, 657 sayılı Yasa'nın 137. madde ve devamı maddeler gereği, şube müdürü ve üstü (şube müdürü, fakülte/yüksekokul sekreteri, daire başkanı) düzeyinde toplam 20 kişi görevden uzaklaştırılmıştır.
Aynı yapı ile bağlantısı olmasından şüphe duyulan 6 profesör, 7 doçent, 28 yardımcı doçent, 18 öğretim görevlisi, 10 araştırma görevlisi, 8 okutman, 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı olmak üzere toplam 78 öğretim elemanı hakkında da soruşturma açılacaktır. 
Üniversitemizde, söz konusu yapı ile ilgili detaylı incelemeler devam etmektedir, bu incelemeler idari personelimizi de kapsamaktadır ve incelemeler sonucunda gerekli görüldüğü taktirde soruşturma süreçleri bütün unsurları ile yürütülecektir. 
Söz konusu yapının ve dış bağlantılarının, ülkemizde ve üniversitemizde bütün unsurları ile yok edilerek, milletimizin kendi iradesi ile geleceğe sağlam adımlarla yürümesinin sağlanması gerektiğine yürekten inanıyoruz.


Kaynak: Haber Merkezi