Okullarda 19 Ocak Cuma günü karnelerin verilmesiyle başlayan ara tatil sona erdi. Bugün (5 Şubat Pazartesi) sabah 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2’nci dönemi için ders zili çaldı. Çanakkale’de 8 bin 576 okul öncesi, 25 bin 101 ilkokul, 24 bin 109 ortaokul ve 24 bin 683 ortaöğretim olmak üzere toplam 82 bin 469 öğrenci okullarına dönerek sıralarına oturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz eğitim ikinci döneme ilişkin yaptığı açıklamada öğrenciler, öğretmenler ve velilere seslendi. Yılmaz, “Sevgili Öğrencilerimiz İzleyerek, gözlemleyerek, araştırmalar yaparak okuma alışkanlığınızı geliştirdiğiniz; aileniz ve sevdiklerinizle değerli paylaşımlarda bulunduğunuz yarıyıl tatilinizin ardından bilgi ve becerilerinize yenilerini ekleyeceğiniz; büyük bir heyecan ve merakla önemli başarılar elde edeceğiniz; sağlıklı, verimli bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Öğretmen meslektaşlarının sevgi, sabır ve büyük bir özveriyle icra ettiği mesleklerinin en büyük mutluluğu öğrencilerinin elde ettiği başarılar olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Sizler geleceğimizin teminatı öğrencilerimize sadece bilginiz ile değil değerleriniz ile de yol gösterici oluyor, onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Bitmeyen öğretme arzunuzla öğrencilerimizle tekrar bir araya gelmenin heyecanı içinde başlayacağınız ikinci eğitim öğretim döneminde sizlere başarılar diliyor, üstün gayretiniz ve emeğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Son olarak velilere seslenen Yılmaz “Büyük bir güven duygusuyla bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın bilgi ve beceri ile donanması, millî ve manevi değerlerle yetişmesinde her zaman bizlere destek olduğunuz için teşekkür ediyor; ikinci eğitim öğretim döneminin hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu geçmesini diliyorum” cümlelerini kurdu.

Haber: Coşkun Balcı