31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde DEVA Partisi’nde Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak Davut Gazi Benli’nin ismi açıklandı.

Benli yaptığı ilk açıklamada, “Tüm tecrübe ve birikimimle Çanakkale’mize hizmet için şahsıma Çanakkale Belediye Başkan Adaylığını layık gören DEVA Partisi Genel Başkanımız Ali Babacan'a, Genel Başkan Yardımcımız Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın'a ve İl Başkanımız Kemal Kavut'a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan adayının açıklanmasının sonrasında DEV Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Çanakkalelilerin cep telefonlarına bir mesaj gönderildi. Bu mesajda, "Değerli Çanakkaleli hemşerim, DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Gazi Benli'ye desteğinizi bekliyorum" ifadeleri yer aldı.

DEVA Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Davut Gazi Benli’nin daha önce Brüksel Merkezli AB Eğitim Programlarında sekiz yıl uzman ve koordinatör olarak görev yaptığı, Başbakanlık döneminde sekiz yıl Vakıflar Dış İlişkiler Dairesi Başkanı unvanı ile çalıştığı ve Özbekistan Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşavirliği görevinde bulunduğu öğrenildi.

Haber: Veysel Akın Salkın