Toplantıya yüzlerce Çanlı esnafın yansıra, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının üye ve temsilcileri katıldı. Çan’a dair her konunun enine boyuna konuşulduğu toplantıda esnaflar da söz alarak karşılıklı istişareye katkı sağladı.

Çan Belediyesince yerel idarenin ve esnafların kaynaşmasına örnek olacak bir organizasyon gerçekleştirildi. Esnaf İstişare Toplantısında bir araya gelen Çanlı esnaflar, oluşan samimi ortamdan gayet memnun kaldıkları, beklediklerinden çok daha verimli bir toplantı olduğunu ifade ettiler. Siyasi bir atmosferden çok uzakta gerçekleşen toplantıda kardeşlik ve Çanlı olma duygusunun ön planda tutulması ise dikkatlerden kaçmadı.

Çan’ın ekonomik hareketliliğinin ilk söz sahipleri ve baş aktörlerinin esnaflar olduğunu kaydeden Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu toplantıda yaptığı konuşmada; “Vatandaşla iç içe, temas halinde olan ve ekonomik gelişmenin temel taşı olan sizlerle, biz idarecilerin bir araya gelerek istişarelerde bulunmasını, ben kendi adıma çok kıymetli buluyorum.  Bizler Belediye olarak çalışmalarımızın çoğunu ilçe ekonomimizi hareketlendirmek adına gerçekleştiriliyoruz. Ve projelerimizin merkezine her zaman önce insan kavramını yerleştiriyoruz. İnsan odaklı ekonominin kalbi de sizlerin sahibi olduğu esnaf işletmelerimiz de atıyor. Hele bir ülkenin, bir şehrin gelişmişlik düzeyi olarak kabul gören istihdam konusunun en önemli öznesi yine sizlersiniz. Çünkü en büyük istihdam esnaf işletmelerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Ki her esnaf, her girişim sahibi aslında önce kendini istihdam eder” dedi.

Başkan Kuzu devamla, “Bu Çan hepimizin, gücümüzün temeli yüz yıllardır yaşattığımız kardeşlik ruhudur. Çok iyi biliyoruz ki bugünün hakkını vermezsek yarının ne getireceğinden endişeniz olur. O yüzden bizler bu yörenin idarecileri olarak, sizler de Çanımızın ekonomisinin öncüleri olarak hep birlikte bu günlerin hakkını vereceğimize inanıyorum. Yeni Türkiye ile büyüyen Çanımızın çalışkan ve emektar esnaflarıyla bugün burada birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gücümüzün ve huzurumuzun temelinin, Bu topraklarda yüzyıllarca sarsılmadan yaşattığımız kardeşlik ruhu olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi