Doğa Anaokulu öğrencilerinin ve velilerinin katıldığı etkinlik, okulun kapalı spor salonunda yapıldı. Kids Athletics etkinliğinin sunumunu yapan ve okul öncesi eğitimin önemine değinen Beden Eğitimi Öğretmeni Kazım Cebir:“ Kids Athletics programıyla öğrencilerimiz eğlenerek atletizmi öğreniyorlar. Spor müsabakalarında iki takım da kazanabiliyor, çünkü kids athletics felsefesine göre herkes ilk önce kendisinin rakibi. Böylece öğrencilerimiz kendi skorlarını geliştiriyor. Kids Athletics bakış açısına göre, spor her zaman her yerde ve her koşulda yapılabilir çünkü spor yapmak bizim beden ve ruh sağlığımız için çok gerekli bir yaşam tarzı. Etkinliğimize katılan tüm velilere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çanakkale Doğa Okulları Müdür Yardımcısı Burcu Köse; “Bizler, sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmek adına çıktığımız bu yolda, çocuklarımıza fiziksel ve sportif aktiviteler yaptırarak, bunların hayatlarının bir parçası olmasını öğretmeye çalışıyoruz. Anaokulunda kullandığımız çeşitli modüller var. Bunların içerisinde yer alan sağlık ve fiziki etkinlikler modülü kapsamında ‘Kids Athletics’ oyunları oynatıyoruz. Bu oyunlarla çocuklar fiziki yeterliliklerini arttırıyorlar. Bu kapsamda çocuklarımızı güne başlarken sabah sporu ile başlatıyoruz ve çocuklarımız gayet dinç bir şekilde, dansla aktif bir şekilde güne başlıyorlar. Aynı zamanda hareket etkinliklerimiz var. Bu etkinlikler kapsamında da çocuklarımız tutma, sıçrama, hoplama gibi hareketleri geliştiriyorlar ve bunlarla var olan yaşantılarını kolay hale getirmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar çocuklarımızın öğrendiği hareketleri pekiştirmek adına velileriyle birlikte oldukça keyifli bir zaman geçirdiğimize inanıyorum” dedi. 
 
Etkinliği düzenleyen Doğa Okulları Beden Eğitimi Öğretmenleri Özgül Kaşlı ve Duygu Özbey ise şunları söyledi: “Kids Athletics, farklı motor becerisine göre ayrıştırılmış mekanlarda, takım esasına göre kurgulanmış yeni branşlar ve yarışma türleri sunan zevkli ve heyecan verici bir düzenlemedir. Çocuklarımızda spor yapma isteğini oluşturabilmek için, bütün dünyada kabul edilmiş atletizme yönelik temel beceri ve kuralları oyunlar ile öğretebilmek, sınıf ve okul ortamında eğlenceli ve eğitici yarışmalar organize etmek, bu uygulamalarla çocukların atletizm ve spora ilişkin yeteneklerini gözlemlemek temel amacımız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, zevkli ve heyecan verici parkurumuzda iyi eğlenceler diliyorum”
 
Konuşmaların ardından heyecanla beklenen an geldi ve yarışacakları parkurdan önce, çocuklar adeta onların kahramanı olan anne ve babalarıyla birbirlerine başarılar diledi. Startın verilmesiyle birlikte tezahüratlar eşliğinde kıyasıya mücadeleye başlayan minikler, velilerinden önce parkuru tamamlayarak yarışmayı kazandılar.
 
Velilerin birbirleriyle kaynaşmasını da sağlayan etkinlikte aynı sınıftaki öğrencilerin velileri de birbiriyle yarıştı. Ödüllerini Çanakkale Doğa Okulları Müdür Yardımcısı Burcu Köse’den alan öğrenciler, yine velileriyle birlikte sabah sporunda yaptıkları dansla oldukça keyifli bir gün geçirmiş oldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi