Başbakana Binali Yıldırım, önceki gün partisinin grup toplantısında sarf ettiği:“ 2018 yılının Truva yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı, haftaya karar verilecek, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Çanakkale şanslı, köprüler yapılıyor, yolları o biçim, her şey yolunda” sözleri Çanakkaleli turizmciler de büyük mutluluğa yol açtı.
 
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, Başbakan Yıldırım’ın Troia yılına ilişkin sözlerini değerlendirdi. Aydeğer, resmi olarak tamamlanmasa da sürecin Çanakkale için çok faydalı ve kıymetli olacağını söyledi.
 
ÇATOD Genel Sekreteri Aydeğer: “ 2018 Troia yılı her şeyden önce başta Çanakkale’mize tabi ki Türkiye’mize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki süreç hepimiz için çok faydalı çok kıymetli olacağını ön görüyoruz. Tabi süreç tam olarak resmi olarak tamamlanmadı. Sayın Başbakanımızın bugün ifade ettiği üzere önümüzdeki hafta Berlin de dünyanın en büyük turizm buluşması gerçekleştirilecek ve burada Sayın Bakanımızın bu konuyla ilgili açıklamasını bekliyor olacağız” dedi.
 
Troia yılının kendileri için neden önemli olduğuna değinen Aydeğer, dört tane önemli amaçlarının olduğunu belirtti.
 
Aydeğer:“  Birincisi Troia yılı ile birlikte yurt dışında gerçekleştirilecek olan onlarca turizm fuarında Troia teması işlenmesi ve burada Troianın dünyanın en güçlü iletişim araçlarından olarak bir tanesi olan dünyanın en fazla bilinen ikinci kültürel marka değeri olan Troianın stratejik iletişim gücüyle çok büyük kitlelere çok büyük bir iletişim ve etki alanı oluşturmak hedeflenmekte. Aynı zamanda yine turizm bakanlığımızın himayesinde liderliğinde yapılacak olan koordinasyonla diğer bakanlıklarımız ve katkılarıyla onlarca Troia temalı etkinliklerin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede de ülke genelinde uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapma şansına sahip olacağız. Sadece bu Çanakkale de değil ülkemizin farklı noktalarında bu etkinlikler gerçekleştiriliyor olabilir ve bu çerçevede de yine ülkemize yurtdışından çok sayıda insanın gelmesiyle bir şekilde aracı olmuş olacağız. Troia bildiğiniz üzere Anadolu’nun bir kadim değeridir bu konunun da kendi insanımızca kendi gençliğimizin bu konuyla ilgili daha fazla bilinçlenmesi içinde bir vesile üretmiş olacağız. İşte bu sebeplerden ötürü Troia yılının gerçekten hepimiz için çok önemli fırsatı potansiyeli barındırdığını düşünüyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız bu tarafta da Çanakkale valiliğimizin koordinasyonunda ve önderliğinde diğer kurumlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirileceğini düşünüyoruz. Konuyla ilgili emeği geçen tüm herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki konu daha resmi olarak resmen hani tamamlanmış olmasa da artık Başbakanımızın da ifade ettiği üzere çok küçük bir adım kaldı. Artık bu işin gerçekleşmesine bu konuda özellikle Ankara’da bu hususun çok güçlü bir şekilde ses bulmasına sebep olan Sayın Bülent Turan’a da çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu sürecin çok kısa süre içerisinde Ankara’da vücut bulmasına kendi çabaları ve gayretleri ve liderliğiyle sebep oldu. Buradaki tüm kurum temsilcilerimiz başta Çanakkale Valiliğimiz, Çanakkale Belediyemiz, Üniversitemiz, farklı sivil toplum kuruluşlarımız yine aynı şekilde bütün bu mesleki örgütleri sivil toplum kuruluşlarının bir çatısı olarak bir liderlik sergileyerek bütün bu kurumlara önderlik ederek tek vücut olarak bütün buradaki süreci yöneten başta tabi sanayi odamız çok önemli bir katkı ve hizmet sağlamıştır. Bu sürecin gerçekleştirilmesinde bütün emeği sarf eden herkese teşekkür ediyoruz bundan sonra ki ülkemiz için bölgemiz için hayırlı olmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Fehmi ŞENYİĞİT
 


Kaynak: Haber Merkezi