Lapseki’de iki yıl önce kurulan ve geçtiğimiz hafta genel kurul yaparak yeni yönetim kurulunu belirleyen Lapseki Sanayicileri Ve İş adamları Derneği (LASİAD) kurum ziyaretlerinde bulundu. LASİAD Yönetim Kurulu başkanı Zekeriya İşseven, Yönetim kurulu üyeleri Şaban Kılıçan, Kerem Bakırcı ve Ruçan Özer ile birlikte ilk olarak İlçe Kaymakamı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ettiler. 
Derneğin ziyaretinden memnun olduğunu dile getiren Kaymakam Tahir Şahin:“ Yeni yönetim kurulu belirlendikten sonra Lapseki Sanayicileri ve İş adamları Derneği’nin ismi Çanakkale’de de duyulmaya başladı bu yüzden ilçemiz için bu kıymetli diye düşünüyorum” dedi. 
İlçemizde her geçen gün yatırımcıların geldiğini duyuyoruz ilçemiz iş adamları da bu anlamda çalışmalarını geliştirmesi ve atılımcı olması lazım ifadelerini kullanan Kaymakam Şahin:“ İlçemiz ciddi anlamda bir katma değer üreten bir ilçe haline geldi. Hem merkezi idarelerin yatırımları hem de özel sektörün yatırımlarıyla birçok iş alanında beraberinde getir ilçenin kendi dinamikleri buna sahip olması lazım bu derneğinde böyle bir misyonu var diye biliyorum” şeklinde konuştu. 
LASİAD Başkanı Zekeriya İşseven ise:“ Geçtiğimiz hafta yaptığımız genel kurul sonrasında yeni yönetim kurulu olarak ziyaretlerimize başladık bu çerçevede ilk olarak sizleri ziyaret ediyoruz. Her geçen gün değişen ve gelişen ilçemizde biz de (LASİAD) olarak neler yapabiliriz. Bu bağlamda 18 Martta temeli atılacak ‘Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü’ yat limanı gerekse bölgemizde yapılan bazı yatırımcıların yaptığı çalışmalarda Lapsekili iş adamların bu şirketlere iş yapmaları lazım. Gelişen ilçemizde derneğimiz yaptığı çalışmalarla çok katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 
Daha sonra dernek başkan Zekeriya İşseven ve yönetim kurulu üyeleri belediye başkanı Eyüp Yılmaz’ ı makamında ziyaret etti. 
Belediye başkanı Eyüp Yılamaz:“ İlçemiz her geçen gün bir yatırımcı geliyor gerçekten potansiyel oldukça fazla Lapsekili iş adamları olarak sanayiciler olarak ilçemizi hep beraber kucaklayalım yapılması gereken ne varsa biz sizlerle beraberiz sizleri destekliyor ve sizlerden çok şeyler bekliyoruz açıkçası. Ben yeni yönetime başarılar diliyor hayırlı uğurlu olsun” dedi. ernek yönetimi son olarak İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç’ü makamında ziyaret etti.
 
Haber: Ercan Özçetin