CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çanakkale programı kapsamında Biga ilçesinde katıldığı açılış töreninden sonra karayolu ile Çanakkale’ye geldi. Cumhuriyet Meydanında ellerinde bayrakla bekleyen binlerce partiliye hitap eden İnce, referandumda neden “Hayır” oyu kullanacaklarını anlattı.
 
CHP İl Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve CHP’li Belediye Başkanları da platformda hazır bulunduğu konuşmasına Çanakkale’den övgüyle bahsederek başlayan İnce; “Çanakkale candır, Çanakkale yardır, Çanakkale sevdadır. Çanakkale vatandır, haktır, imandır. Çanakkale kınalı kuzularını meydana gönderen anaların, şehitlerimizin aziz kentidir. Çanakkale direniş, silkiniş ve yeniden doğuştur. Çanakkale kanlarını damla damla akıtanların kentidir” dedi.
 
Anayasa değişikliğine ilişkin maddeler üzerinden konuşan CHP’li ince Ak Partiye yüklendiği konuşmasında şunları söyledi; “ Evet çıkarsa terörü bitireceğiz, evet çıkarsa ekonomi düzelecek, evet çıkarsa daha mutlu ve güçlü bir Türkiye olacak diyorlar. Hangi maddesine evet dersek terör bitecek,  hangi maddeye evet dersek ekonomi güçlenecek. Ben okudum, göremedim. Böyle bir madde yok.”
Emire Sülün KONUK