Biga Belediyesi Bilgi Evleri’nde yaz okulları devam ediyor. Yaz okullarında 21 öğretmen, yaklaşık 1124 öğrenciye 21 farklı alanda eğitim veriyor. Bu dersler arasında, Bilim-Deney, Satranç, Kort Tenisi, Geleneksel Çocuk Oyunları, Halk Oyunları, Quilling, Masa Tenisi, Gitar, Keman, Drama, Hızlı Okuma, Basketbol, İşaret Dili, Zeka Oyunları, Resim, İngilizce, Origami, Bilgisayar, Bağlama, Voleybol, Modern Dans ve Cimnastik dersleri yer alıyor. Öğrenciler haftanın 6 günü devam derslere katılıyorlar. 20 Haziran’da başlayan Biga Belediyesi Yaz Okulları, 20 Ağustos’ta sona erecek.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Ada Bilgi Evi, Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi ve Şirintepe Bilgi Evi’nde devam eden kurslarda öğrencileri ziyaret etti ve öğrencilere hediyeler verdi. İlk ziyaret Hamdibey Mahallesi’nde yer alan Ada Bilgi Evi’ne oldu. Zeka Oyunları dersinde Başkan Işık’ı gören minikler şaşırdı. Başkan Işık, Biga Belediyesi’nin hazırlattığı Çevre ve Çocuk Ajandası, Biga görseli olan 40 parçalık yap-boz, ücretsiz havuz bileti ve çikolata hediye etti. Başkan Işık, ikinci durağı olan Alişdede Bilgi Evi’nde hızlı okuma ve keman kursu derslerini ziyaret etti. Keman kursuna yeni başlayan öğrencilerin kısa sürede gösterdikleri gelişim ise Başkan Işık’ı çok mutlu etti. Adanur Geyik adlı öğrenci Çanakkale Türküsünü çalarken, duygulandırdı. Başkan Işık, minik Adanur’a teşekkür etti.
Cumhuriyet Bilgi Evi’nde Bilim-Deney dersinde öğrencilerin deneyini de izleyen Başkan Işık, öğrencilerin isteklerini de dinledi. Son olarak Şirintepe Bilgi Evi’nde satranç dersine katılan Başkan Işık, Bilgi Evleri yaz okulu ziyaretlerini sona erdirdi. Ziyaretlerde konuşan Biga Belediye Başkanı Işık, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Daha çok okuyup, kurslarınıza düzenli olarak devam edin. Ne kadar çok öğrenirseniz, o kadar başarılı olursunuz. Vatana millete faydalı bir gelecek nesle çok ihtiyacımız var. Sizlere çevre bilinci kazanmanız, bu sırada da eğlenmeniz için, hazırlattığımız Çevre ve Çocuk Ajandasını hediye etmek istiyorum. Bu ajandayı günlük olarak da kullanabilirsiniz. Biga Belediyesi olarak sizler için hazırlattığımız 40 parçalık yap-bozda Biga’mızın fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca Havuz Kafe’de ücretsiz olarak havuza girebilmeniz için bilet hediye ediyorum. Çok çalışıyorsunuz, çok enerjiye ihtiyacınız var, birer çikolata da hediyemiz olsun” dedi.


Kaynak: İHA