Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Özlü, "Dün bağırlarından Seyit Onbaşı’yı çıkardıkları gibi, bugün de Ömer Astsubayı çıkardılar. Dünün Kınalı Hasanları, bugün tankların önünde vücutlarını yine siper ettiler. Çanakkale’nin, İstiklal Harbimizin ruhu, bir gece içinde, yeniden ete kemiğe bürünüverdi" dedi. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çanakkale iskele meydanında demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap etti. Bakan Özlü, bu gece 12'nci demokrasi nöbetinin tutulduğunu hatırlatarak, "Gündüzleri çalışıyoruz, yoruluyoruz, ancak akşam saatlerinden itibaren bu meydanları da büyük bir coşkuyla dolduruyoruz. Çünkü bizler, vatanımızın ne kadar aziz, milletimizin ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Şunu çok iyi biliyor ve görüyorum; Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar sizler bu nöbetleri aynı coşkuyla sürdüreceksiniz. Çanakkale buradan geriye adım atmayacak. Türkiye, topukları üstünde geriye kaçanların ülkesi olmayacak. 15 Temmuz gecesi, bu ülke için her anlamıyla bir milat olacak. Çanakkale'de sadece toprak değil, bu toprakları vatan yapan ruh da müdafaa edilmiştir. Geçmişe baktıkça, zaman zaman o zaferi kazandıran ruhtan uzaklaştığımızı hisseder ve hayıflanırdık. Ancak milletimiz, 15 Temmuz gecesinde, Çanakkale ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini bir kere daha gösterdi. 15 Temmuz gecesinde, sadece ülkemizi değil, o ruhu da koruduk. Çocuklarımıza o asil ruhu da yeniden miras bıraktık. Vatan ve millet söz konusu olunca, tüm milletimiz, anında fabrika ayarlarına dönüverdi. Tüfekleri, tankları, topları, uçakları gören halkımızın korkacağını ve sineceğini zannettiler. Büyük bir hesap hatası yaptılar. Soruyorum sizlere, bu millet, Allah’tan başkasından korkar mı? Bu millet zalimler karşısında geri adım atar mı? Dün Çanakkale’de, dönemin en büyük donanma birlikleri karşısında geri adım atmayan bu millet, bugün FETÖ denen alçak yapı karşısında geri adım atar mı? Bu millet, nice zorluklarla miras aldığı bu vatanı, hain ve alçak bir güruha kendi eliyle teslim eder mi?Elbette etmez. 15 Temmuz gecesinde bunu gördük. Darbe girişimi başlar başlamaz, özellikle de Cumhurbaşkanımızın davetinden sonra, milletimiz sokaklara, meydanlara, darbeciler tarafından kuşatılan yerlere akın ettiler. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dedi. Çocuklarımızın yetim büyümesi, bu zalimlerin elinde büyümesinden evladır dedi. Dün bağırlarından Seyit Onbaşı’yı çıkardıkları gibi, bugün de Ömer Astsubayı çıkardık. Dünün Kınalı Hasanları, bugün tankların önünde vücutlarını yine siper ettiler. Çanakkale’nin, İstiklal Harbimizin ruhu, bir gece içinde, yeniden ete kemiğe bürünüverdi. Bu aziz millete ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.
15 Temmuz gecesinde millet olarak büyük bir zafer kazanıldığını söyleyen Bakan Özlü, "Ancak unutmayalım ki, zafer sonrası dönemler, en tehlikeli dönemlerdir. Zafer sarhoşluğuna ve rehavete asla kapılmayalım, uyanık olmaya devam edelim. 15 Temmuz’da ortaya çıkan birliği ve diyalog dilini muhafaza edelim. Düşman, saldırıya geçince, her birimize birden saldırıyor. Partimize, düşüncemize, hayat tarzımıza, mezhebimize, ırkımıza saldırıyor. Hepimizin hayatını bir cehenneme dönüştürecek bir planı uyguluyor. Şimdi bunu bir fırsat bilelim. 79 milyon insanımızın aynı gemide olduğunu net bir şekilde gördük. Bu anlayışla yolumuza devam edelim. Ortak paydamızın vatanımız olduğunu, Türkiye olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Şehitlerimizin sayesinde hayatlarımıza devam ettiğimizi, işimize gücümüze gittiğimizi, çocuklarımıza sarılıp öptüğümüzü asla unutmayalım. Şehitlerimiz vazifelerini yaptılar, şimdi biz de vazifemizi kusursuz bir şekilde yapalım. FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürelim. Ülkemizi PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden kurtaralım. Lider bir Türkiye’yi inşa etmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyalım" diye konuştu.
Demokrasi nöbetine, Bakan Faruk Özlü ile birlikte Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak: İHA