Çanakkale Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, modern eğitim geleneğinin temsilcisi olan Köy Enstitülerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği etkinliklerine bir yenisini ekledi. Emekli öğretmenler tarafından oluşturulan tabloların yer aldığı karma sergi, "Meşalenin Renkli Işıkları" adıyla Çanakkale Belediyesi Yazar Sanatçı Evinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Geçmişin Mirası, Geleceğe Umut

Candan Kararkaş, Ümmihan Kaptan, Ceyda Demiroğlu, Emine Pehlivan, Selahattin Demiroğlu, Sema Çakıcı, Mehmet Perçin ve Demet Çavuşgil’in eserlerinden oluşan sergi, Çanakkale Belediyesi yazar sanatçı evinde gerçekleştirildi. Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Yüksel Özdemir, açılış konuşmasında, serginin oluşturulan tablolar ve dernek üyelerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Açılış konuşmasının ardından sergi alanı gezilerek eserler incelendi. Davetliler, sanatseverlerin tam notunu aldığı ve çok beğenilen eserlere hayran kaldı.

30 Kasım'a Kadar Gezilebilecek

Sergi, 30 Kasım 2023 tarihine kadar Çanakkale Yazar ve Sanatçı Evi'nde ziyaretçilere açık olacak. Sanatseverler, köy enstitü geleneğinin izlerini taşıyan eserleri inceleyerek, geçmişin mirasını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Haber: Coşkun Balcı