Protokol, Rektörlük makamında gerçekleşen bir törenle resmiyet kazandı. Protokol, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne ait R/V COMU-1 araştırma gemisinin bakım ve teknik revizyonunun yapılmasını içeriyor. Ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapay resif çalışmaları, denizlerimizin hayalet ağlarından temizlenmesi, bilimsel ve sosyal projeler, sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili çalışmaların yürütülmesi de hedefleniyor.

Protokol imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Proje Protokol Komisyonundan Ahmet Taner ve beraberindeki heyet katıldı.

Bu iş birliği, deniz araştırmaları ve çevre koruma çalışmaları gibi önemli alanlarda ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyor. R/V ÇOMU-1 araştırma gemisinin bakımı ve kullanımı, deniz bilimleri alanındaki araştırmalara büyük bir katkı sağlayacak.

Haber: Şahver Banu Çağlak