Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Çanakkale'den Cumhuriyete: Hikayeleriyle Atatürk Fotoğrafları" Sergisi, 27 Ekim 2023 Cuma günü Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonu'nda açıldı.

Serginin açılış törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ve Z. Özleyiş Çetin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat, Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Karakaş başta olmak üzere, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk'ün 100 Fotoğrafı ve Hikayeleri Sergilendi

Sergi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Koleji işbirliği ile hazırlandı. Sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1905-1938 yılları arasına ait toplamda 100 fotoğrafı ve bu fotoğraflara eşlik eden hikayeler yer aldı. Serginin anlatımları, Çanakkale Koleji Tarih Öğretmeni Atilla Akarcalı ve kolej öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Sergi, Atatürk'ün hayatından kesitleri ziyaretçilere aktararak, büyük liderin yaşamına dair yeni bakış açıları sundu.

Sergi Ziyaretçilere Açık

Sergi, 29 Ekim 2023 Pazar gününe kadar Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Troia Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak. Atatürk'ün hayatına ve Cumhuriyetin kuruluşuna duyulan saygıyı yansıtan bu özel sergi, tarihseverler ve her yaştan ziyaretçi için muhteşem bir fırsat sunuyor.

Haber: Coşkun Balcı