Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü nedeni ile Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kaleseramik Atölye Kale ortaklığında düzenlenen etkinlikler kentlilerden büyük ilgi gördü.

Cumhuriyetin 100. yıldönümü nedeni ile Karina Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programı kapsamındaki etkinliklere ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, ÇOMÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt, Dekan Yardımcıları Doç. Kenan Saatçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Karina Deniz Kültürü Merkezi sorumlusu Abdullah Bayrak, Kaleseramik yöneticileri Engin Çetin ve Zafer Erdinç, akademisyenler ile çok sayıda kentli katıldı.

100. yıl kutlama programı kapKarina'da 100. yıl etkinliklerisamında düzenlenen etkinliklerde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesinin ardından Meclise yaptığı ilk hitabının, Atatürk'ün siluetlerinin ve Cumhuriyet temalı görsellerin öğrenciler, gençler ve çocuklar ile birlikte seramik, tekstil yüzeylere aktarıldığı, tornada şekillendirilen formlara kazındığı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.  Etkinliklerde Çanakkale'nin Sokakları ve Balıklarının konu edinildiği kişisel illüstrasyon sergileri de katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi