Türk Gastroenteroloji Derneği her yıl Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve eğitim kurumlarının ev sahipliğinde uzmanlık eğitimi sonrasında iki okul yapıyor. Bu yıl planlanan okulun ikincisi Gastroenteroloji ve Nütrisyon: İhmal Edilmemesi Gerekenler başlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde açıldı.

Türk Gastroenteroloji Derneğinin katkıları ÇOMÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen okulun açılış programına; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammer Karaayvaz, ÇOMÜ Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz ve akademisyeneler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, ÇOMÜ olarak sağlık alanındaki eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerine büyük önem verdiklerinin altını çizerek “Gastroenteroloji ve nütrisyon, insan sağlığı için son derece önemli iki alan. Bu alanlarda yapılan çalışmalar, insan sağlığını koruma ve geliştirme açısından büyük katkılar sağlıyor. Bu nedenle beslenmenin her yönüyle ele alınması, bu konudaki bilimsel bilgilerin, yeniliklerin tıp camiası ile paylaşılması önemli. Bu programda, gastroenteroloji ve nütrisyon alanındaki en son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulacağız ve alanında uzman akademisyenlerin deneyimlerinden faydalanacağız. Bu vesileyle, okulun düzenlenmesinde emeği geçen basta Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanımız Prof. Dr. Dilek Oğuz ile Prof. Dr. Sedat Boyacıoglu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyor, katılımcılarımıza ve değerli konuklarımıza başarılar diliyorum”dedi.

İki gün süren okul programında, uzman hekimler Gastroenteroloji ve Nütrisyon alanında ki gelişmeler hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Haber Merkezi