Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı, başarıları ve sanatsal çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdi ise ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza atmayı hedefleyen ÇOMÜ Devlet Konservatuarı, bir Akademik Koro kurma yolunda adımlar atıyor.
 
Konservatuvar, Müzik Bölümü'nde Çalgı Anasanat Dalı ve Ses Anasanat Dalı olarak yapılanmış ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında Çalgı Anasanat Dalı'na ilk öğrencilerini kabul etmişti. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ise Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı'nda 58 öğrencisi bulunan ÇOMÜ Devlet Konservatuarı, kısa sürede müzik alanında önemli projelere imza atmıştı. Özellikle Çanakkale halkına yönelik gerçekleştirilen müzik çalışmalarıyla dikkat çeken Konservatuar, şimdi de yeni bir oluşum için kolları sıvıyor.
 
Hem Ulusal Hem de Uluslararası Arenada Parlamak İstiyorlar
ÇOMÜ Devlet Konservatuarı, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük başarılar elde edecek bir koro kurma amacıyla çalışmalarına başlıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ÇOMÜ Akademik Korosu'nun temellerini atmaya hazırlanıyor.
 
Koro İçin Çalışmalar Başladı
Akademik Koronun oluşturulması için çalışmalar hızla ilerliyor. Koronun en önemli parçası olan solistlerin seçimi de dahil olmak üzere bir dizi hazırlık süreci devam ediyor. Soprano, alto, tenor ve bas koristlerin seçimi için titizlikle çalışmalar sürdürülüyor. ÇOMÜ Devlet Konservatuarı, müziğin büyülü dünyasını daha da genişletmek ve sanatsal başarılarına yeni bir boyut eklemek için heyecanla çalışmalarına devam ediyor.30 Ekimde başlayacak Başvurularla ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada “Çanakkale ülkemizin önemli bir koro merkezidir. Üniversitemiz bünyesinde uzun yıllardan beri devam eden çoksesli koro alanında ki eğitsel ve sanatsal çalışmalarımız ayrıca kamu-kurum ve kuruluşlarla bütünleşerek gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali, Çanakkale Çocuk Koroları Şenliği organizasyonlarıyla ve uzun yıllardan beri devam eden çocuk ve yetişkin korolarıyla Çanakkale’nin bir koro merkezi olması adına çalışmalarımızla övünç duymaktayız. Şehrimizle bütünleşen, yurt dışında ve ülkemizde koro müziği ile anılan bir şehir ve üniversite olmak adına da ayrıca kıvançlıyız. Koro alanında devam eden bu kıymetli çalışmalarımızda yeni bir koro kültürü daha oluşturmak üzere, rektörlüğümüzün destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği ABD,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Korosu’nun  kurulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak