Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliğiyle düzenlenecek etkinliklerle şehir halkı buluşuyor.
 
Çanakkale, 5-6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Esnaf Günleri ile renkli ve coşkulu bir atmosfere kucak açıyor. Çarşı'nın kalbinde düzenlenecek etkinlikler, Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilecek.
 
Sürprizlerle Dolu 3 Gün
Çanakkale'de bu sefer esnafların inisiyatifiyle düzenlenecek olan festival, giyim, konfeksiyon ve tekstil firmalarını bir araya getiriyor. 5-6-7 Ekim tarihlerinde Çarşı, alışveriş tutkunları ve aileleri için cazip hale gelecek. Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi'nde gerçekleşecek etkinlikler sırasında, sokaklar araç trafiğine kapatılacak.
 
Çarşı Caddesi, Defile Podyumuna Dönüşüyor:
Çanakkale Çarşı'sında gerçekleşecek olan Esnaf Günleri, alışveriş tutkunları ve moda severleri bir araya getirecek. Defilelerle moda dünyasına ışık tutacak olan etkinlikler, Değirmenlik Sokak ve Çarşı Caddesi'nde adeta bir podyum havası estirecek. Esnaf indirim günlerinde, katılımcı firmalarca sunulacak yüzde 15 ila 30 arasındaki indirimlerle alışveriş keyfi iki katına çıkacak. Şehir sakinleri, çocuk oyun alanları, konserler ve sürprizlerle dolu 3 gün boyunca eğlenceye doyacak.

Esnaf Günleri Heyecanla Bekleniyor
Esnaflara destek verilmesinin önemini bahseden Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Budak,“Yıllardan beri açık esnaflarımız var. Müşteriler girdiği zaman sanki yeni açılmış gibi konuşuyorlar. Bu da esnaflarımızı ister istemez üzüyor. Bununla alakalı hem güzel bir etkinlik yapalım dedik hem de esnaflarımız eğlensin, millet de eğlensin, çoluk çocuk da eğlensin… Onun için çocuk oyun alanları planladık. Güzel bir konserimiz olacak. İki gün boyunca esnaflarımızın kendi ürünleri sergiledikleri düzenlediği defile olacak. Dokuz tane konfeksiyon firmamız katılıyor. Güzel bir stant kurduk. Son gün ise güzel bir müzikle kapatacağız.” dedi.

“Çok güzel sonuçlar olacağına eminim”
Eski kültürlerin bir araya geleceğini dile getiren Başkan Budak  “Çanakkale’de ilk defa bu denli kapsamlı yapılan bir şey. Daha önce benzerleri Çan’da, Biga’da oldu ama burada daha güzel olacağını düşünüyorum. Bizim ilk adımımız bu, bir de baharda yapmaya çalışacağız. Çok güzel sonuçlar olacağına eminim.  Alışveriş merkezlerinden biraz daha kurtulup, insanlarımızın bizim yerel firmalarımızdan alışveriş yapmalarını sağlamak istiyoruz.  İkramlar olacak, bazı üyelerimiz pamuk şeker dağıtacak, bazı üyelerimiz pilav ve pişi dağıtacak, bazıları Osmanlı macunu dağıtacak. Çok güzel olacağını düşünüyorum. Çanakkale halkının bu tarz organizasyonları sevdiğini biliyorum; bu organizasyona da daha fazla katılım sağlarlarsa çok seviniriz. Yapılan bu iş tamamen esnaflarımız için yapılan bir şey.”  şeklinde konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak