Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023 yılında 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 21 Fakülte, 2 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, ve 45 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitim-öğretime tam kapasiteyle döndü. Bu durum, Çanakkale'nin nüfusunda yaklaşık 50 bin kişilik bir artışa yol açarak kentin ekonomisine ve hayatına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
 
Eğitimde Yüz Yüze Dönem
Pandemi ve Güneydoğu Anadolu'daki deprem gibi nedeniyle ara ara uzaktan eğitime devam eden ÇOMÜ, 2023-2024 eğitim öğretim yılında tam kapasiteyle yüz yüze eğitime geri döndü. Bu dönüş, öğrencilerin Çanakkale'nin sokaklarını yeniden doldurmasına neden oldu. ÇOMÜ, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına 55.000'den fazla kontenjan açmayı planlıyor. Bu da, üniversitenin öğrenci sayısının bu eğitim döneminde 50.000'in üzerinde olabileceğini gösteriyor. Doluluk oranı ise yüzde 98,6'ya ulaştı.
 
Barınma Sorunları Devam Ediyor
Öğrenci sayısındaki artışla birlikte Çanakkale'de barınma sorunları da gündeme gelmeye devam ediyor. Yüksek kira fiyatları, öğrencileri kalabalık gruplar halinde ev tutmaya yönlendiriyor. Uygun fiyatlı konutlar hızla doluyor ve okulların açılmasına rağmen bir yer bulamayan öğrenciler, kalacak bir çatı arayışlarını sürdürüyorlar.
 
 
Haber: Senem Erdem İnal