Türkiye'nin tek tematik maratonu unvanına sahip Gelibolu Maratonu, hafta sonu koşularak büyük bir katılıma sahne oldu. Maratonda görev alan sağlık ekipleri, sporcuların sağlığına yönelik başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti.
 
Bu yıl 'Durma Koş' sloganıyla düzenlenen Gelibolu Maratonu'na 14 farklı ülkeden binlerce sporcu katılım gösterdi. 42 kilometrelik parkurda koşulan maratonda, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık ekipleri, 1 Tam Donanımlı Acil Müdahale Ünitesi, 2 UMKE timi ve 5 Acil Müdahale Ambulansı ile sporcuların sağlığını korumak adına titiz bir çalışma sergiledi. Maraton boyunca yaşanan koşu esnasındaki sağlık sorunlarına anında müdahale eden sağlık ekipleri, özellikle ayağını burkan ve diğer koşu kaynaklı sağlık sorunları yaşayan sporculara etkili müdahaleler gerçekleştirdi. Acil durum ambulansları ve sahra hastanesinde yapılan tedavilerle sporcular ayakta tutulurken, herhangi bir sağlık sorunu yaşayanlar anında profesyonel sağlık hizmeti aldı.
 
UMKE ve 112 Acil Sağlık çalışanları, maraton boyunca özverili bir şekilde görevlerini yerine getirerek sporcuların sağlıklı bir şekilde maratonu tamamlamalarına yardımcı oldu. Başarılı müdahaleleri ile takdir toplayan sağlık ekipleri, Gelibolu Maratonu'nun sağlıklı ve güvenli bir şekilde tamamlanmasına katkı sağladı.
 
Haber: Senem Erdem İnal