Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında açıldığı günden itibaren sanat ve müzik dünyasına büyük katkılar sunmaya devam ediyor.
 
Bu yıl da özel yetenek sınavlarıyla yeni öğrencilerini bünyesine katan konservatuvar, 2023-2024 bilimsel ve sanatsal etkinlikler tanıtım toplantısı ile yeni dönemi başlattı. 2009 yılında kurulan ancak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, kısa sürede büyük başarılara imza atmış bir eğitim kurumu haline geldi. Özellikle öğrencilerinin yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak ve sanatın farklı alanlarında yetişmiş bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
 
Yeni Döneme Hazır
Yeni dönemde de büyük başarılara imza atmayı hedefleyen Devlet Konservatuvarı, 2023-2024 bilimsel ve sanatsal etkinlikler tanıtım toplantısını Nedime Hanım Konağı'nda gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısına önemli isimler katıldı. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı gibi önemli kamu ve akademik temsilcileri etkinlikte yer aldı.
 
Türk-Japon Dostluk Konseri
Tanıtım toplantısının ardından Nedime Hanım Konağı Gösteri Salonu'nda Türk-Japon dostluğuna özel bir konser düzenlendi. Konserde, her iki ülkenin bilinen eserleri büyük bir ustalıkla seslendirildi. Kanun virtüözü Oğuz Kararkaya, klasik kemençe sanatçısı Merve Eken Küçükaksoy, Erhu çalgıcısı NataukoDoı ve solist İlknurt Mert, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.
 
Sanat ve Müziğe Katkı
Konservatuarın misyonu ve çalıişması hakkında bilgiler veren ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya "Açıldığı günden bu yana konserler, festivaller, atölye çalışmaları, sempozyumlar ve birbirinden kıymetli eğitsel, sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik. Bu kapsamda 60 il dışından 65 il içinde olmak üzere bu bilimsel ve sanatsal faaliyetlere katkıda bulunacak olan çok kıymetli bilim ve sanat insanları ile birlikteyiz. Bu kıymetli sanatçılarımız arasında 18 üniversite mensubu hocamız ve sanatçımız mevcut. Akademik ve idari personellerimiz ile birlikte elimizden geldiğince Kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi.
 
‘’Çanakkale Sınırlarını Aştık Ve Artık Ülke Sınırlarındayız’’
Çomü Konservatuarının ülke geneline katkılar verdiğini dile getiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Ernoğlu,"Kendini sürekli yenileyen, kente dokunan, sosyal faaliyetler noktasında bir çok etkinliğe sahne olan, eğitime aldığımız öğrencileri nitelikli bir müzik ve sanat eğitimi sonucunda ülkeye kazandırıyoruz. Konservatuar müdürlerimizin bu başarıda önemli emekleri var. Katkı noktasında Çanakkale sınırlarını aştık ve artık ülke sınırlarındayız. Kısa sürede konservatuarımız güzel işler başardı. Bu dönem de kentin her noktasında 181 etkinlik planlandı. Dolayısı ile kentin her noktasına ulaşan nitelikli bir devlet konservatuarı ve dolu bir dönem geçirecek. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivaline de katkılarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki sene daha geniş bir katılım göstereceğiz" diye konuştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal