Biga Belediyesi, 18 Eylül tarihinde Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
 
İrfan Şahin Er Meydanı'nda düzenlenen güreşler, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın himayelerinde ve Güreş Ağası Hasan Karabiber'in destekleriyle gerçekleşti. Toplamda 500 pehlivanın yarıştığı etkinlikte Türk bayrağı altında mücadele eden güreşçiler, izleyicilerden büyük alkış aldı.
 
Farklı Kategorilerde Heyecanlı Mücadele
Minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde düzenlenen güreşlerde toplam 45 başpehlivan kıyasıya mücadele etti. Finalde Hamza Köseoğlu'nu mağlup eden Ertuğrul Dağdeviren, başpehlivan unvanını kazandı. Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren'e ödül takdimi sırasında AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından altın kemer verildi. Madalya ve kupa ise başpehlivana AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider tarafından takdim edildi.
 
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biz geçmişimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak için bu yapılan etkinlikleri kıymetli buluyoruz. Dünümüzü unutmamamız lazım, bugünün kıymetini çok iyi anlamamız ve anlatmamız lazım. Onun için biz bu meydanları emanet eden, bu güzel vatanımızı bize emanet eden tüm geçmişlerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ve gelecek nesillere de bu milli ve manevi değerlerimizi aktarmak anlamında etkinliklerimizi coşkulu bir şekilde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
 
Dereceye Giren Pehlivanlara Ödüller
Başkan Erdoğan ve Başkan Kaşdemir, dereceye giren diğer pehlivanlara da madalya ve kupalarını takdim ederek başarılarını kutladı. Ayrıca, dereceye giren tüm güreşçilere zembil hediye eden Başkan Erdoğan, bu anlamlı etkinliğin başarılı geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak