Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Şirinköy'deki Biga Bal Üreticileri Birliği Bal Dolum ve Paketleme Tesisini ziyaret ederek üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.
 
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kurt eşliğinde, bal üretimi, dolum ve paketleme süreçlerini yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, tesisin işleyişi ve balın üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. Kaymakam Dolu'ya ziyaretinde İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca da eşlik etti. Bu önemli ziyaret, yerel bal üreticilerinin çalışmalarını desteklemek ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleşti.
 
Yerel Bal Üretimi ve Ekonomiye Katkı
Biga bölgesi, doğal kaynakları ve iklimi nedeniyle kaliteli bal üretiminin yapıldığı bir merkez. Kaymakam Erdinç Dolu'nun bu ziyareti, yerel bal üreticilerinin sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmalarına ve ekonomiye katkıda bulunmalarına desteklerken aynı zamanda da üreticilerin karşılaştığı sorunlara da çözüm önerileri bulunuyor. Bu tür ziyaretler, yerel yöneticilerin yerel üreticilerle daha yakın ilişkiler kurmasını ve onların ihtiyaçlarına duyarlılık göstermesini sağlayarak yerel ekonomiyi desteklemeye yardımcı oluyor.
 
Haber: Senem Erdem İnal