Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Tarım Bakanlığı Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Ekonomisi Derneği ve Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği iş birliği ile "15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi" gerçekleştirildi.

Üç gün süren kongre, tarımın ülke ekonomisindeki rolünü vurgulayarak, tarım sektörüyle ilgilenen akademisyenler, uzmanlar ve paydaşlar için önemli bir buluşma noktası oldu.Kongre, Çanakkale'nin Kolin Otel'inde düzenlendi ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarım sektörünün geleceği ve ekonomik rolünün masaya yatırıldığı kongreye, sektörün önemli isimleri ve uzmanları katıldı. Açılış seremonisine Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ve birçok sektör temsilcisi katıldı.Kongrenin ana teması "Sürdürülebilir Tarım" olarak belirlendi ve tarım ekonomisi alanında uzmanlar, sektördeki güncel konuları ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını ele aldı. Bu kongre, Türkiye'deki 22 Tarım Ekonomisi bölümünün katkısıyla düzenlenen önemli bir bilimsel platform olarak öne çıktı.

Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan, kongrenin tarihçesi hakkında bilgi verirken, tarım sektörünün güncel sorunlarına ve geleceğine dair önemli tartışmaların gerçekleştiği bu etkinliği düzenlemekte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kongre, tarımın ekonomideki stratejik rolünü vurgulayarak, sektörle ilgilenenler için önemli bir bilgi ve deneyim paylaşım platformu olma özelliğini taşıdı.

Ekonomik Kakınma
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Tarım, insanlığın varoluşundan bu yana yaşamın temelini oluşturan ve ekonomik kalkınmanın önemli bir unsuru olan bir sektördür. Ülkemiz, sahip olduğu doğal zenginlikler ve verimli toprakları ile önemli bir tarım potansiyeline sahiptir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve tarımsal üretimimizi de artırarak ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak için tarım ekonomisi alanındaki çalışmalara büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Törende, kongreye olan katkılarından dolayı Yerel Kalkınma Birimi Sorumlusu Gökay Şahiner’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber: Şahver Banu Çağlak