Çanakkale, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına coşkuyla 'merhaba' dedi.
 
 İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay ve birçok öğrenci ve öğretmenin katıldığı kortej yürüyüşü ve törenle yeni eğitim yılı başlatıldı.
 
2023-2024 eğitim-öğretim yılının açılışı, Golf Çay Bahçesi'nde gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Öğrencilerin bayrak ve flamalarla katıldığı bu coşkulu yürüyüş, Çanakkale Valiliği önünde sona erdi. Valilik binası önündeki törende, Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, yeni eğitim-öğretim yılı için Atatürk büstüne çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından minik bir öğrenci, duygusal bir "Okulumuz" şiiri okudu.
 
Törende konuşma yapan Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, eğitimdeki önemli hedefler ve bu yeni dönemdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitim camiası, yeni eğitim yılına umut ve coşkuyla başlarken, öğrencilere başarılar diledi. Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz konuşmasında, ‘’Çanakkale ruhu ile daha büyük bir azimle çalışacaklarına, değerlerimiz temelinde bilimin ışığında millî üretimler gerçekleştireceklerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızdan devraldıkları bayrağı Türkiye Yüzyılı'nda tüm görkemi ile dalgalandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu inançla tekrardan yeni eğitim öğretim yılımızı kutluyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.
 
‘’Yeni Başarılar Ekleyeceğimize Eminim’’
Yeni dönemdeki hedefler hakkında konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ‘’ Bakanlığımızın himayesinde Valiliğimizin, İl Özel İdaremizin ve hayırseverlerimizin destekleriyle Türkiye Yüzyılı'nı yaşayacağımız yeni eğitim öğretim yılımız, tüm eğitim öğretim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yeni yüzyılda var olan başarılarımıza okul ve kurum yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve her daim destekçimiz velilerimiz ile yeni başarılar ekleyeceğimize eminim. Ailede başlayan eğitim öğretim süreci sonrası anaokulu ve anasınıflarımız ile sevip sarmaladığımız evlatlarımız; TEKNOFEST, TÜBİTAK, ERASMUS+, eTwinning, yerel ve ulusal projelerdeki başarıları; LGS ve YKS'de aldıkları dereceler ile kazandıkları okullar; okul sporlarında kazandıkları Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri ile bizleri gururlandırmaktadır’’ dedi.
 
Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı
Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Müdür Ferhat Yılmaz,’’Geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız hepimizi derinden sarsan deprem hadisesi sonrasında öğrencilerimiz, sergiledikleri örnek davranışlar ile Asım'ın Nesli örnek bir gençlik yetiştiğini bizlere bir kez daha kanıtlamışlardır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk gününde öğrencilerimizin Çanakkale ruhu ile daha büyük bir azimle çalışacaklarına, değerlerimiz temelinde bilimin ışığında millî üretimler gerçekleştireceklerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızdan devraldıkları bayrağı Türkiye Yüzyılı'nda tüm görkemi ile dalgalandıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu inançla tekrardan yeni eğitim öğretim yılımızı kutluyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu.
 
Haber: Veysel Akın Salkın