Tütün, uyuşturucu madde ve son yıllarda yaygınlaşan teknoloji bağımlılığı gibi birçok bağımlılık türünün psikoloji ve yaşantıya olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve bu sorunlarla mücadele etmek için yürütülen çalışmalar kapsamında, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık çalışanları vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.
 
'Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl' Sloganı İle Bilinçlendirme Çalışmaları
Halk Sağlığı Haftası boyunca sağlık çalışanları, 'Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl' sloganı ile vatandaşlara bağımlılıkla mücadele hakkında bilgi verdi. Bu bilgilendirme faaliyetlerinin amacı, bireyleri tütün, alkol, uyuşturucu madde gibi zararlı maddelerden uzak durmaya teşvik etmek ve bu tür bağımlılıklarla mücadele etmelerine yardımcı oluyor. Sağlık çalışanları, vatandaşlara bağımlılığın zararları konusunda bilgi aktarırken, bağımlılıkla mücadelede destek olacak danışmanlık ve tedavi merkezlerine yönlendirme de yaptı. Bu sayede bağımlılıkla mücadelede profesyonel yardım almanın önemi vurgulandı.
 
'Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl' sloganı altında gerçekleştirilen bu çalışmaların, bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlıyor. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada "Bağımlılıkla mücadele çalışmalarının temelini önleme çalışmalarıdır. Başlangıcından tedavisine kadarki süreçte bireyin kendisine, ailesine ve topluma yansıyan olumsuz yanları büyüktür. Halk sağlığı haftası kapsamında 'Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl' sloganı ile bireylerin tütün, alkol, uyuşturucu madde kullanımından kaçınmalarını sağlamak, kullananları bırakmak için danışmanlık ve tedavi merkezlerimize yönlendirmek için halkımızla biraraya geldik" ifadeleri kullanıldı.
 
 
Haber: Şahver Banu Çağlak