Hava durumuna ilişkin son durumu canlı yayında aktaran NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, Çanakkale için sel riskinin bulunduğunu ifade etti. Bugün (4 Eylül Pazartesi) saat 15:10’da NTV’de canlı yayına bağlanan Çalışkan, beklenen hava durumunu ilişkin görüşlerini paylaştı.

Eylül ayı ile birlikte nemli sistemlerin gelmeye başladığını ifade eden Çalışkan, sıcaklıkların bir kademe düştüğünü ancak, bir çok ilde 30 derecelerde sıcaklıklar olduğundan yağışların çok şiddetli olduğunu bildirdi. Yazın olduğu gibi çok şiddetli yağdığını ifade den Çalışkan, Karadeniz’de de durumun aynı olduğunu söyleyerek, "Yaklaşık 5 saatte 150 kilogram yağmur düştü ve büyük bir felakete neden oldu. Bugün yağışlar o bölgede hafifledi, ara verdi. Yarın parçalı bulutlu bir hava var. Güneş çıkacak o bölgelerde, yağışımız yok” dedi.

Yağışların batı bölgelere yöneldiğine dikkat çeken Dilek Çalışkan, “Yarın (5 Eylül) İstanbul-Bodrum arasında Marmara ve Ege’de sağanak yağmur var. Riskli kentlerimiz de var. İstanbul dışında Trakya’da şiddetli bir yağış olacak. Su baskını tehlikesi var. Hatta dolu da yağacak Trakya’da. Ama en şiddetli yağış Çanakkale’de yağacak. 100 kilogramın üzerine olabilir yağış miktarı. O yüzden Çanakkalelileri uyaralım. Yarın için daha önce su baskınları, sel tehlikesi olan yerde yaşayanlar, muhakkak eşyalarını daha yüksek yerlere kaldırsınlar ve kum torbalarından faydalanabilirler. Riskli bölge Çanakkale yarın için. Balıkesir de Çanakkale’ye yakı olduğu için bazı ilçelerinde tehlike var. Su baskını, sel tehlikesi var” dedi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU