Denizlerde 15 Nisan'da başlayan ve 1 Eylül’de sona erecek av yasağı öncesinde balıkçılar artık saatleri sayıyor. Biga ilçesindeki Kemer Köyü Limanında hazır kıta bekleyen balıkçılar hazırlıklarını da tamamlamış durumda.

Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Görkem Kemerli, 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece saatler 00.00'ı gösterdiğinde balıkçıların avlanmaya başlayacağını belirterek,
Artık yakıt ikmali, kasa, köpük, su, ağların tamiratı gibi sezon öncesi hazırlıklar tamamlanıyor. Sezon için her şeyimizi, makinamızdan buzumuza, suyumuza her şeyimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Balıkçının işi umut. Marmara Denizi’nde hamsi, Kuzey Ege’de sardalye iyi görünüyor. Palamuttan pek iyi haberler yok. Hamsi ve sardalye, hayırlısıyla bizim yüzümüzü güldürecek balık bunlar. Allah herkesin yüzünü güldürsün. Hem balıkçımızın, hem vatandaşımızın. Bol bol balık yesin halkımız. 1 Eylül’de ağlarımızı denize atacağız. Avlarımızın bol ve bereketli geçmesini bekliyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlısı ve en iyisi olur” diyerek yeni sezon öncesi temennilerini dile getirdi.

Kemer Köyü limanında son hazırlıklarını gerçekleştiren balıkçılardan Serkan Çağlar ise bereketli bir sezon olmasını dileyerek, “Mazot pahalı biraz, sıkıntılar var. Her şey pahalı ama rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah. Hazırlıklarımızı tamamladık. Perşembe günü açılışımızı yapacağız. Denize çıkacağız, vira Bismillah diyeceğiz. Ağlarımızı tamir yaptık, mazot aldık, kumanyalar alındı, genel bakımlar yapıldı” dedi.

Haber: Veysel Akın Salkın